fbpx
Ştirea zilei

SURSE: Guvernator al ARBDD de la Administrația Podișului Nord Dobrogean

- Atena Groza ar fi favorita pentru funcţia de Guvernator la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Chiar dacă din 3 aprilie 2021 comunitatea Delta Vie e moartă, pe surse, suntem în măsură să facem azi, 10 iunie 2021, marele anunţ privind Guvernatorul Deltei Dunării. Ei bine, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării nu va avea Guvernator. Cel puţin aşa ne-au indicat sursele noastre „plus„, altele decât cele minuscule şi nesemnificative de la Tulcea, care ne-au transmis şi un nume: Atena Adriana GROZA.

Doamna din imagine este responsabil dezvoltare durabilă şi comunicare la Administraţia Podişului Nord Dobrogean. Pentru tulcenii care nu ştiau de existenţa acestei administraţii, nu e cazul să vă faceţi „mea culpa”: APND nici măcar nu are vreun sediu în Tulcea ci în Bucureşti, desigur pe Bulevardul Magheru nr 31. Dacă vă interesează ce face administraţia aceasta din 2017 încoace de când a luat fiinţă şi până acum puteţi accesa pe internet adresa https://apnd.ro/.

Dar cine este Atena Adriana GROZA?

Iată ce scrie aceasta în prezentarea sa de pe linkedin „Mi-am început cariera în 1998 în Ministerul Mediului din România, în principal ca şi coordonator al Programului LIFE al Comisiei Europene și al adoptării l’acquis comunitar în domeniul protecției naturii și al GMO-urilor. De asemenea, am fost membru al secretariatelor tehnice ale CBD, Convenția de la Berna și CMS, reprezentant român în Comitetul ORNIS, membru în Comitetul consultativ al EUROBATS, membru al Comitetului permanent al AEWA (reprezentant pentru Europa și Asia Centrală (2005) -2008) și membru al Comitetului de coordonare al UNEP pentru biosecuritate și cooperare regională în Europa Centrală și de Est (1999 – 2001).

Din 2006, am părăsit ministerul și lucrez ca şi consultant independent. Principalele activități au fost coordonarea Strategiei naționale privind biodiversitatea și a planului de acțiune 2010-2020, finanțat de PNUD, dezvoltarea și implementarea proiectelor, studii privind evaluarea biodiversității, planuri de gestionare a ariilor naturale protejate și strategii pentru dezvoltare durabilă, expert LIFE pentru Comisia Europeană , consultant pentru biodiversitate pentru Word Bank, consilier personal pentru trei miniștri ai mediului.”

Anunţul nominalizării, tot pe surse, mâine, 11 iunie 2021

Tot de la sursele noastre plus, anunţul privind nominalizarea doamnei responsabil dezvoltare durabilă şi comunicare la Administraţia Podişului Nord Dobrogean pentru funcţia de Guvernator al ARBDD se va face vineri, 11 iunie 2021. Cum termenele acestea, de când a fost vorba despre mascarada selecţiei Guvernatorului ARBDD prin defuncta comunitate delta vie, au avut numai termene amânate, posibil ca şi anunţul să fie lăsat pentru viitoarea săptămână, viitoarea lunii, iar – cum ar prognoza unii – chiar pentru viitoarea guvernare! Vom reveni şi cu informaţii oficiale să sperăm cât mai curând indiferent de „viitoare”…

UPDATE: Comunicat semioficial

Tot pe surse, la mai puţin de o oră de la publicarea acestui material am intrat în posesia următorului comunicat :

În urma unui proces de selecție minuțios, USR PLUS a ales-o pe Atena-Adriana Groza ca propunere în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Atena-Adriana Groza are o experiență de peste 20 de ani în conservarea biodiversității, dezvoltarea durabilă și managementul ariilor naturale protejate, atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional, dar și în implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene sau naționale.

Atena-Adriana Groza este în prezent secretar general și expert-cheie în conservarea biodiversității în cadrul Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă Dakia, București, care asigură administrarea ariilor naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean.

Și-a început cariera profesională în 1998, în Ministerul Mediului, unde doar după câteva luni de la angajare a reușit să facă din România primul stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, participant la Programul LIFE al Comisiei Europene. Ulterior, a devenit responsabilă cu adoptarea acquis-ului comunitar în domeniile protecția naturii și organisme modificate genetic.

Atena-Adriana Groza are 51 de ani și este din București. Deține un master în Biologie, obținut la Universitatea din București și a absolvit Facultatea de Biologie din Capitală.

Am dorit încă de la început să avem un proces de selecție transparent, care să pornească de la nevoile instituției, dar și de la așteptările celor a căror viață sau activitate depinde de deltă. În urma unui proces care a implicat actorii socio-economici și instituționali locali din deltă, dar și cu sprijinul companiei de recrutare, avem azi o propunere pentru poziția de guvernator. Îi mulțumesc lui George Leca pentru moderarea acestui proces, precum și partenerilor de la Stein pentru sprijinul profesionist în procesul de selecție“, a declarat copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș.

Delta primește o noua șansă. Niciodată in procesul de selecție al guvernatorului Deltei Dunării nu a existat o selecție atât de riguroasă. Lucrurile se fac cu oameni competenți și valori corecte. Am încredere ca in următorii ani locuitorii din Delta Dunării și iubitorii de natură vor primi vesti excelente cu privire la acest paradis al biodiversității”, a spus vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

Procesul de selecție pentru funcția de guvernator al ARBDD a început pe 4 februarie și primul pas l-a reprezentat constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de expertul în Project Management George Leca și format din cele mai importante organizații non-guvernamentale, instituții publice, entități care acționează în Deltă – asociații de pescari, asociații de protecția mediului, colectivități locale.
Sarcina Consiliului a fost să definească atât noul mandat de management al ARBDD, cât și elementele de competență pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button