fbpx
Sănătate

Teste HPV și Papanicolau la Routine Med cu doar 350 de lei

Alege pachetul de screening de la Centrul Medical Routine Med, la un preț imbatabil! 

În România, cancerul de col uterin are o incidență de 12,4 cazuri la 100.000 de femei, generând o rată de trei ori mai mare decât media europeană. Contribuind activ la limitarea acestei afecțiuni, Centrul Medical Routine Med a creat un pachet de screening la un preț accesibil pentru toate femeile, oferindu-le, astfel, oportunitatea să prevină boala. Pachetul de investigații include test Babeș Papanicolau, test HPV și interpretare rezultate la medicul specialist ginecolog, la un preț de doar 350 lei.

Colul uterin (cervix) este partea inferioară a uterului care se conectează la canalul vaginal. Acesta produce mucus care ține la distanță bacteriile și, prin intermediul acestuia, spermatozoizii călătoresc către uter pentru a fertiliza ovulele. Din păcate, multe femei nu se preocupă de sănătatea lor și, din cauza lipsei investigațiilor periodice, acestea se pot confrunta cu apariția cancerului de col uterin. Mai jos, găsești informații care te vor ajuta să previi cancerul de col uterin și detalii despre oferta la pachetul de screening de la Centrul Medical Routine Med, valabilă până la finalul lunii martie.

De ce este important să-ți verifici colul uterin

Principalul motiv pentru care este important să-ți verifici colul uterin este acela că atunci când se vorbește despre cancerul de natură ginecologică, acesta ocupă un loc fruntaș în comparație cu cel ovarian, vaginal, vulvar sau de endometru.

Screeningul cervical, care poate fi realizat în cadrul Centrului Medical Routine Med, este o metodă esențială în prevenirea cancerului de col uterin. Medicii specialiști ginecologi de aici te vor ajuta să fii cu un pas înaintea acestei afecțiuni nemiloase. Atunci când testul Babeș Papanicolau este făcut regulat, ajută la depistarea oricăror modificări anormale ale celulelor, înainte ca acestea să se transforme în cancer. Iar cu ajutorul testului HPV se verifică celule din colul uterin pentru anumite tipuri de virus papilloma uman, considerate a avea un grad de risc ridicat. Dacă sunt descoperite din timp, acestea vor fi tratate pentru nu genera modificări celulare ce pot produce, ulterior, cancer de col uterin.

Ce este HPV (human papillomavirus)

HPV este numele dat unui grup de viruși foarte răspândit, pe care îl poți lua prin orice contact de tipul piele-pe-piele în zona genitală. Acesta include actul sexual, oral sau anal, dar și prin schimbul de jucării sexuale.

Este de reținut faptul că doar anumite tipuri de HPV au un risc ridicat și pot provoca veruci sau cancer de col uterin, dacă nu sunt tratate. În cele mai multe cazuri, organismul respinge HPV fără ca acesta să cauzeze probleme, chiar dacă poate rămâne în corp pentru o perioadă lungă de timp.

Cum să previi cancerul de col uterin ?

Testul Babeș Papanicolau este un alt instrument important folosit în prevenția cancerului de col uterin. Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante teste pe care o femeie trebuie să le facă, în general, între 21 și 65 de ani, o dată pe an. Testul Babeș Papanicolau poate fi făcut și la o distanță de 3 ani dacă este combinat cu un test HPV.

De asemenea, este recomandat ca femeile să se testeze din momentul în care își încep viața sexuală, mai ales dacă schimbă mai mulți parteneri, putând, astfel, să se infecteze destul de ușor cu virusul papilloma uman (HPV). După 65 de ani, testarea poate fi întreruptă dacă testele anterioare pentru cancerul de col uterin au arătat rezultate negative.

Pentru acuratețea testului Babeș Papanicolau, medicii recomandă următorul protocol, cu 48 de ore înainte de recoltare:

evitarea activității sexuale și a lubrifianților;

evitarea folosirii tampoanelor intra-vaginale, a cremelor sau ovulelor;

evitarea spălăturilor vaginale;

evitarea recoltării în perioada menstruală.

Dacă rezultatul testului Babeș Papanicolau este anormal, medicul poate recomanda o procedură numită colposcopie. Cu ajutorul acesteia se vor examina țesuturile colului uterin, ale vaginului și ale vulvei. În cazul în care este necesar, medicul va lua o mostră de țesut din zona care pare anormală și o poate trimite la laborator pentru a obține un diagnostic definitiv.

Oferta Centrului Medical Routine Med pentru a preveni cancerul de col uterin

Centrul Medical Routine Med pune pe primul loc prevenția cancerului de col uterin și îți vine în ajutor cu o ofertă imbatabilă, valabilă până la finalul lunii martie. 

Aceasta include un pachet de investigații la un preț special, de doar 350 lei:   

* test Babeș Papanicolau;

* test HPV;

* interpretarea rezultatelor la unul dintre medicii specialiști ginecologi din cadrul Centrul Medical Routine Med.

Tot ce trebuie să faci este să obții o programare până la finalul lunii martie și vei fi cu un pas înaintea cancerului de col uterin.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE