fbpx
Sănătate

Spitalul Județean Tulcea luat cu asalt de pompieri și pichetat de sindicaliști

Chiar dacă se muncește într-un ritm susținut la Spitalul Județean Tulcea pentru extinderea și modernizarea acestuia, mâine acesta va fi luat cu asalt de pompieri și pichetat de sindicaliști.

Primii vor intra în acțiune pompierii de la ISU Delta Tulcea care vor desfășura un exercițiu de intervenție complex despre care vom afla mai multe detalii despre scenariu mâine după ora 10,00 pe timpul desfășurării acestuia, cel mai probabil timp de două ore. La fix pentru o altă acțiune, de această dată sindicală. Potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Solidaritatea sindicală, joi, 15.06.2023, în intervalul orar 12:00-12:30 se va desfășura pichetarea unităților sanitare din toată țara.

Protestul se desfășoară fără întreruperea activității unităților, fiind un semnal de avertizare prealabilă a guvernanților privind riscul declanșării grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalați la putere. Acest protest are un caracter inovativ, modalitatea de desfășurare afirmând în mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate în revendicări.” se arată în comunicat.

Potrivit Angelei Atanasov, lider sindical Solidaritatea Sanitară Tulcea, la pichetare vor lua parte circa 100-150 de sindicaliști care vor protesta pe aleea de acces spre intrarea aparținătorilor în spital.

Cu ocazia pichetării, Solidaritatea Sanitară lansează șiprotestul Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază). Din momentul lansării acțiunii toți medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la această formă de exprimare a nemulțumirii față de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale. De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acțiune va fi transmisă către unitățile sanitare și către guvernanți Înștiințarea privind intenția de a demisiona.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button