fbpx
Ştirea zilei

Toaletarea copacilor din municipiu se face doar de persoane abilitate!

Servicii Publice Tulcea SA informează că toaletările arborilor se execută, ca și în anii trecuți, de persoane abilitate în acest sens, cu respectarea normelor de sănătate și securitate a muncii, specifice societății.

IMPORTANT: Cadrul legal privind activitățile de toaletare a copacilor aflați în spații verzi, este stabilit în principal de Legea nr. 24 din 15/01/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților cu modificările și completările ulterioare, ce are drept scop declarat asigurarea calității factorilor de mediu și a starii de sănătate a populației.

Precizări importante de la SC Servicii Publice SA

Toaletarea se execută cel mai bine în perioada rece, întrucât tăieturile se cicatrizează repede, iar infecțiile provenite de la insecte sau boli sunt mai puțin probabile.

Toaletările care se efectuează după ce arborii au intrat în vegetație (primăvara) trebuie evitate deoarece în această perioadă arborii își folosesc o mare cantitate de energie pentru a produce aparatul foliar și pentru creșterea mugurilor și mlădițelor timpurii.

Pentru protecția și conservarea spațiilor verzi, persoanele fizice și persoanele juridice au, printre altele, obligația de a nu produce tăieri neautorizate sau vătămări ale arborilor și arbuștilor, deteriorări ale aranjamentelor florale, distrugeri ale mușuroaielor naturale, cuiburilor de păsări, ale construcțiilor și instalațiilor utilitare și ornamentale existente pe spațiile verzi. Lucrările de tăiere și toaletare a arborilor intră în sfera administrării spațiilor verzi.

Totodată pentru buna desfășurare a operațiunii de toaletare a arborilor, vă rugăm să nu ignorați anunțurile cu privire la eliberarea parcărilor, pe care angajații noștri le lipesc.„, ne-a precizat Ionel Stan, directorul SC Servicii Publice SA Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE