Ştirea zilei

Peste 6 milioane de lei pentru eficientizarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public stradal din Isaccea

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat azi 12 contracte de finanțare, în valoare totală de 43.936.674,46 de lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.

Unul dintre aceste contracte vizează orașul Isaccea  care va beneficia de 6.107.816,19 lei pentru eficientizarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public stradal.

 

Proiectul depus de noi vizează eficientizarea sistemului de iluminat public din oraş prin înlocuirea tuturor lămpilor clasice cu lămpi de tip LED şi de asemenea suplimentarea acestor lămpi de pe stâlpii existenţi. Mai mult, extindem sistemul de iluminat public pe toate străzile, inclusiv pe strada Câmpia Libertăţii, o extindere urmând a fi făcută şi pentru localitatea Revărsarea. În fine, prin proiect, sistemul de iluminat public va fi unul prin telegestiune, prin intermediul unui sistem compiuterizat prin care nu doar că putem programa aprinderea sau stingerea acestor LED-uri sau să le reglăm intensitatea ci vom şti în orice moment dacă avem o lampă nefuncţională şi mai ales unde.”, a declarat primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru.

Licitaţia pentru proiectare s-a desfăşurat şi adjudecat cu o clauză suspensivă ce abia după semnarea contractului de finanţare proiectul tehnic să fie predat beneficiarului, în timp ce licitaţia pentru execuţie urmează să aibă loc.

Proiectantul care a câştigat licitaţia urmează să ne predea proiectul tehnic după semnarea contractului iar licitaţia pentru execuţie o vom organiza la toamnă astfel încât cu toate procedurile la primăvara anului viitor să înceapă lucrările„, a mai declarat primarul oraşului Isaccea.

 

 

Back to top button