Ştirea zilei

Transport ilegal de legume, sancţionat de jandarmii tulceni

- peste o tonă de legume au fost confiscate de jandarmi la Grindu

Duminică, 11 octombrie, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, au depistat o persoană în localitatea Grindu, judeţul Tulcea, în timp ce transporta peste o tonă de legume fără a avea documente de provenienţă.

Astfel, 800 kg de cartofi, peste 200 kg de ceapă, 40 kg de vinete şi ardei au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării şi predate unei societăţi comerciale de profil.

Deoarece fapta este prevăzută şi sancţionată de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor  activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Reamintim cetăţenilor faptul că activităţile de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite săvârşite de către persoane fizice se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 5.000 lei, iar dacă sunt săvârşite de persoane juridice, cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei.

De asemenea, recomandăm cetăţenilor să sesizeze autorităţile competente atunci când observă vreo încălcare a prevederilor legale.

Back to top button