fbpx
Ştirea zilei

Trimis din nou după gratii: Recidivist arestat pentru furt și tâlhărie!

Procurorii tulceni au instrumentat la sfârșitul lunii trecute două cauze penale, privind pe inculpatul B.Ș.C. față de care au fost efectuate cercetări pentru săvârșirea în concurs și în stare de recidivă postexecutorie, a două noi infracțiuni, respectiv furt și tâlhărie.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de ca la data de 28.06.2023 in jurul orei 07.55 inculpatul B.Ș.C a pătruns in incinta  unei instituții publice din mun. Tulcea iar dintr-un  birou a cărei ușă era neasigurată, a sustras un telefon mobil marca Samsung, încărcătorul si un portofel ce conținea suma de 500 lei.

De asemenea, în aceiași zi, în jurul orelor 10.00, în timp ce se deplasa pe str Viticulturii din Tulcea,  inculpatul B.Ș.C. observând că în aceiași direcție de se deplasa o  persoană de sex feminin, s-a apropiat de aceasta și din spatele victimei, prin smulgere de la gâtul acesteia, a deposedat-o de două lănțișoare din aur, cu pandantiv, după care inculpatul a fugit de la locul faptei. În urma smulgerii  celor două lănțișoare, victimei i-au fost create leziuni traumatice atât la nivelul gâtului cât și în partea superioară a pieptului.

Inculpatul a fost identificat la scurt timp de către organele de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției mun. Tulcea și reținut pentru 24 de ore.  Întrucât faptele inculpatului B.Ș.C prezintă pericol pentru ordinea publică, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar la data de 30.06.2023 inculpatului i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale ”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea face  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie  .

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button