Educaţie

TULCEA: Bac la limba română cu un eliminat din examen

Prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat – la limba și literatura română – a înregistrat, în Tulcea, un candidat eliminat pentru tentativă de fraudă. Dintre cei 992 de candidați înscriși la această probă în județ, 30 nu s-au prezentat la examenul de astăzi, 20 iunie.

În județul Tulcea proba s-a desfășurat în 4 de centre, respectiv Colegiul Economic Delta Dunării – 245 absolvenţi, Colegiul Dobrogean Spiru Haret – 226  absolvenţi cu subcomisie la Sulina, Liceul Teoretic Grigore Moisil -315 absolvenţi cu subcomisie la Măcin şi Liceul Teoretic Ion Creangă – 206 absolvenţi.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Examenul va continua marți, 21 iunie 2022 cu proba obligatorie a profilului. Pe 22 iunie va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă va avea loc în 23 iunie 2022, cea de Limba și literatura maternă.
Primele rezultate se vor afișa în data de 27 iunie 2022 până la ora 12.00. În aceeași zi, candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații în intervalul orar 12.00 și 18.00. Contestațiile vor fi soluționate în perioada 28 – 30 iunie 2022.

Rezultatele finale se vor afișa pe data de 1 iulie 2022. Acestea vor fi afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu cerințele Regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal.
„Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să-I fie recunoscute, echivalate sau să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și să fi susținut toate probele și să obțină minimum cinci la fiecare dintre acestea, iar media la probele scrise să fie de cel puțin șase”, a precizat Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Back to top button