AgriculturăMinorităţi

Tulcea şi Jurilovca au un subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii

-Cristian-Michael Leonov a fost propunerea Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, respectiv Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România

Născut în Municipiul Tulcea, în anul 1979, Cristian.Michael Leonov a copilărit în comuna Jurilovca, unde şi-a descoperit cele mai mari pasiuni şi anume pescuitul, ciclismul, joggingul, înotul, caiacul şi drumeții, la unele dintre sporturile amintite obținând chiar şi performanțe. 

Absolvent al Facultăţii de Ecologie Generală în cadrul Universității Ecologice București şi cu un master în managementul resurselor naturale în cadrul aceleași facultăți, din mai 2004 și până la sfârșitul lunii noiembrie 2005,  Cristian-Michael Leonov şi-a desfășurat activitatea profesională la Piscicola Jurilovca.
În 2006 şi-a continuat activitatea în cadrul ARBDD, lucrând pe probleme de pescuit iar ulterior, timp de aproape doi ani, a fost consilier personal pe probleme de biodiversitate în Delta Dunării, al ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi.

După o perioadă de patru ani, 2010 – 2013, în care a lucrat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ocupându-se de probleme de pescuit și acvacultură, programe europene prin autoritatea de management AM-POP,  Cristian.Michael Leonov  a revenit în Ministerul Mediului, în anul 2014 pe aceeași funcție, de consilier personal al ministrului după care în perioada 2018 – ianuarie 2022 a ocupat funcția de consilier afaceri europene în cadrul MADR. Mai precis până vineri, 28 ianuarie când prin Decizia 104 a Primului Ministru a fost numit subsecretar de stat.

Vizavi de noua poziție pe care vremelnic o ocup, pot spune că numirea în funcția de subsecretar de stat a venit la propunerea grupului parlamentar al minorităților naționale. Având în vedere experiența dobândită și atras de această zonă mirifcă, Delta Dunării, doresc să mă implic mai mult în promovarea și menținerea activităților tradiționale precum pescuitul. Aştept ca domnul ministru sa îmi delege cât mai curând atribuţiunile pentru a începe efectiv activitatea” a declarat  Cristian-Michael Leonov în prezent şi doctorand în cadrul Universității Agronomice și Medicină Veterinară din București, sector piscicultură și acvacultură.

 

Back to top button