fbpx
Ştirea zilei

Tulcea Sindicală merge la Marșul Anti-Sărăcire de la București!

Structurile de decizie din cadrul conferinței CNS Cartel ALFA a stabilit organizarea unor acțiuni la nivel național. Costurile aberante la energie și costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie. Filiala Tulcea Cartel Alfa va participa cu membri de sindicat alături de colegii din țară la aceste manifestări, atât la Galați, pe 18 octombrie, cât și la București pe 20 octombrie 2022.

Atragem atenția și asupra faptului că, în contextul actualelor prețuri, foarte multe unități economice sunt puse în situația de a-și înceta activitatea, iar cetățenii romani vor fi puși în situații dramatice din cauza superficialității cu care este tratată problema la nivel politic. De aceea este nevoie de acțiune imediata în patru direcții prioritare : Stoparea creșterii preturilor ! Creșterea salariilor și pensiilor ! Deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogul Social ! Aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și a Legii 195/2020 !

Protestul Cartel ALFA se va desfășura în perioada 17 – 21 octombrie 2022, sub forma a două caravane care vor porni din zonele Ardeal și Moldova spre București. Cele două caravane se vor întâlni la București, unde va avea loc pe 20 octombrie un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției.

Filiala Tulcea a CNS” Cartel ALFA”, a hotărât în ședința Consiliului de Coordonare, alăturarea la caravana Moldovei în data de 18 octombrie 2022, la Mitingul de la Galați, iar în data de 20 octombrie 2022, va participa la Mitingul marș de la București. Românii nu pot sta cu pasivitate așteptând să treacă această criză. Gravitatea și urgența situației nu trebuie subestimate ! CNS „Cartel ALFA” face un apel către toate organizațiile sindicale și mișcările sociale să se mobilizeze pentru a determina guvernanții să ia măsuri urgente pentru combaterea crizei, în beneficiul cetățenilor !” se arată în comunicatul Cartel Alfa, filiala Tulcea care prin vocea președintelui Petruș Solomencu a declarat că toate structurile sindicale afiliate la confederație, atât din sectorul privat cât și din cel public își vor trimite delegați la acest marș anti-sărăcie de la București de joia viitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button