fbpx
Ştirea zilei

Recensământ: Colectarea datelor s-a prelungit până 24 iulie 2022!

în județul Tulcea avem doar 4 puncte fixe pentru efectuarea recenzării fără deplasarea la domiciliul persoanei recenzate

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației şi Locuințelor 2021 a hotărât prelungirea perioadei de colectare din teren a datelor până la 24 iulie 2022. Fostul termen limită de finalizare a colectării datelor pe teren, de către recenzori, era 17 iulie. 

În județul Tulcea au fost deschise de câteva zile 4 puncte fixe pentru efectuarea recenzării fără deplasarea la domiciliul persoanei recenzate. Trei dintre aceste puncte sunt în municipiu iar unul în județ la Sarichioi.

TULCEA – SALA DE SPORT MULTIFUNCȚIONALĂ ”IULIAN DANIEL POHARIU” STRADA ISACCEI NR.20 08:00-16:00 ÎN INCINTA SĂLII DE SPORT

TULCEA – PIATA MIRCEA CEL BĂTRÂN CENTRUL MUNICIPIULUI 08:00-16:00 ÎN FAȚA SEDIULUI PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI

TULCEA – HIPERMARKET LIDL STRADA VICTORIEI NR.99 08:00-16:00 ÎN INCINTA HIPERMARKET LIDL  

SARICHIOI – COMUNITATEA RUȘILOR LIPOVENI DIN ROMÂNIA STRADA PRINCIPALĂ 08:00-16:00 ÎN INCINTA SEDIULUI COMUNITĂȚII RUȘILOR LIPOVENI DIN ROMÂNIA

Potrivit directoarei Direcției de Statistică Tulcea, situația de la nivelul municipiului este una care a impus deschiderea acestor puncte fixe și asta deoarece mai mulți recenzori, de ordinul zecilor, au renunțat.

Motivul principal este acela al atitudinii tulcenilor față de această activitate și ca urmare a faptului că recenzorilor li s-a vorbit urât, unul dintre ei chiar era să fie mușcat de un câine la îndemnul proprietarului. Avem nevoie la această zi și la această oră de încă cinci recenzori, dar până la sfârșitul zilei îmi este teamă să nu crească acest număr” a transmis Mihaela Condrat.

Trei sectoare din municipiu au probleme mari în ceea ce privește colectarea datelor, unul dintre ele, culmea, dintr-o zonă centrală, neavând până acum deloc recenzor.

Cu toate acestea, Tulcea este unul dintre județele în care recensământul are un procent ridicat de autorecenzare + colectare date ceea ce ne plasează printre primele șapte din țară!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button