Ştirea zilei

Tulcea: TVA restituit luna trecută de peste două ori mai mult decât în iunie 2021

Agenția Națională de Administrare Fiscală a rambursat în luna iunie 2,78 miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decât în iunie 2021, dar și peste media lunară din anul 2022 (de 1,82 miliarde lei).

Cumulat, în primele șase luni ale anului curent, s-a restituit TVA către mediul economic  de 12,46 miliarde lei (echivalentul a cca 2,5 miliarde de euro), valoare superioară celei din perioada similară a anului 2021.” se arată într/un comunicat al ANAF.

În ceea ce privește situația de la Tulcea, potrivit unei adrese a Biroului Comunicare și Servicii Interne din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice, în luna iunie a anului 2021 a fost restituită ca TVA suma de 3.895.227 lei în timp ce în luna iunie a anului 2022 a fost restituită ca TVA o sumă de peste două ori mai mare respectiv 8.628.761 lei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală are în vedere soluționarea deconturilor în ordine cronologică, iar rambursarea TVA va continua în ritm accelerat, astfel încât să se asigure respectarea termenului legal de 45 de zile pentru efectuarea analizelor de risc și a rambursărilor efective. Pentru situațiile în care vor fi posibile compensări totale sau parțiale cu alte obligații fiscale declarate, dar neachitate, deconturile de TVA cu opțiune de rambursare vor fi soluționate imediat după emiterea deciziei de restituire” se mai arată în comunicatul ANAF.

Back to top button