fbpx
Ştirea zilei

Tulcean trimis în judecată pentru că a condus și băut și fără permis un BMW!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului F.I. pentru săvârșirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 19.01.2024, în jurul orelor 02.00. inculpatul F.I. a condus un autoturism marca BMV pe mai multe străzi din municipiul Tulcea iar, în urma blocării în trafic a autoturismului condus de inculpat după ce a refuzat să oprească la semnalele luminoase și acustice efectuate de un echipaj de poliție și a verificărilor efectuate de către organele de poliție judiciară din cadrul Biroului Rutier Tulcea, s-a constat că F.I. nu de deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și întrucât emana miros de alcool, inculpatul a fost supus testării cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constat că acesta prezenta o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat .

Fiind condus la S.J.U. Tulcea- U.P.U, inculpatul F.I. a refuzat prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii valorii alcoolemiei deși, organele de poliție rutieră i-au adus la cunoștință că fapta sa, de a refuza prelevarea mostrelor biologice, constituie infracțiune.

Întrucât faptele inculpatului prezintă pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice și pentru ordinea publică, la data de 19.01.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au solicitat arestarea preventivă iar Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea a emis pe numele inculpatului F.I. un mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

În urma finalizării urmăririi penale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului F.I.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Precizăm că această etapă procesuală reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button