fbpx
Ştirea zilei

Tulceancă spulberată de o maşină într-o localitate din nord vestul Spaniei

- familia face un apel către tulceni pentru repatrierea corpului neînsufleţit

O tragedie s-a petrecut anul trecut, chiar în seara de Crăciun, într-o localitate din nord vestul Spaniei, Carral, aflată la 22 de kilometri de capitala Galiţiei, La Coruña. Evenimentul în care Giorgiana Nicoleta, plecată la muncă în Spania din municipiul Tulcea, şi-a pierdut viaţa a fost anunţat de ziarul local www.lavozdegalicia.es în ediţia din 25 decembrie 2021.

O nouă tragedie pe drumurile Galiției. O femeie de 34 de ani (GS) a murit după-amiaza târziu, după ce a fost lovită de un vehicul în municipiul Carral, după cum au raportat serviciile de urgență. Accidentul a avut loc pe autostrada DP1704, lângă Parohia  San Vicente de Vigo . Victima era cetățean de origine română. Aceasta a lucrat în domeniul îngrijiri la domiciliu şi și-a pierdut viața când a mers la parohia menționată mai sus pentru a avea grijă de Rosa, o vecină. Garda Civilă investighează cauzele producerii accidentului. Potrivit martorilor, tragedia s-a întâmplat când avea de gând să traverseze, poate din cauza lipsei de vizibilitate, întrucât era îmbrăcată în haine de culori închise.”  scrie ziarul spaniol în ediţia sa din 25 decembrie 2021.

Investigaţia Poliţiei s-a finalizat! Familia are obligaţia să îşi repatrieze victima accidentului

După aproape două săptămâni de investigaţii, Poliţia din Carral a finalizat cercetările şi a transmis familiei că are obligaţia să o repatrieze pe Giorgiana Nicoleta. Aceasta se află la morga din spitalul localităţii şi în cazul în care rudele nu vor face demersurile privind repatrierea se va proceda la incinerare, conform legilor din Spania, ne-a declarat una din rudele victimei. Acesta a şi ajutat-o pe mama Nicoletei, Maria Ioniţă, să facă un apel public pe contul acesteia de Facebook.

Cu durere, anunț că fiica mea, Giorgiana Nicoleta a decedat în Spania, Carral în data de 25.12.2021, în urma unui accident rutier. Decesul s-a produs pe loc, fiind lovita din plin de un autoturism.
Tot ce ne dorim este să o aducem acasă, în România, și să o înmormântăm creștinește. Cerem un ajutor umanitar, de orice fel. Cu greu, am reușit să strângem o parte din bani (2300E), dar nu îndeajuns pentru a reuși să o aducem acasă. Mai avem nevoie de 4000E pentru a reuși acest lucru.
Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și doresc să ne ajute.
Persoană de contact: 0759462828(mama decedatei)
Cont bancar: IBN:Ro55CECEB000B2EUR1405627
IBN:RO37CECEC001946370563311
Chiar dacă prioritatea familiei decedatei este în momentul de faţă repatrierea Nicoletei şi înmormântarea ei creştineşte în Cimitirul din Tulcea, rudele sunt hotărâte să angajeze şi un avocat care să îi apere în instanţele din Spania unde va fi deschis un proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button