Ştirea zilei

Tulceanul Cătălin Chirilă, finalist la Olimpiadă:,,Pentru mine a fost cursa vieții!”

- din păcate, la simplu, tulceanul a ratat ieri calificarea în finală

Tulcea a fost reprezentată anul acesta la Olimpiada de la Tokyo prin canoistul CĂTĂLIN CHIRILĂ, originar din comuna Sarichioi, în prezent component al Clubului Steaua Bucureşti. Alături de Victor Mihalachi, săptămâna aceasta, au prins finala finala canoe dublu 1000 de metri în care s-au clasat pe locul 5 cu 3:29.285, medaliile olimpice fiind adjudecate în ordne de Cuba, China şi Germania.

Pentru mine a fost cursa vieții! Era cea mai importantă. Vreau să încep prin a-i mulțumi lui Victor că mi-a fost alături, că am format acest echipaj. Consider că am format o barcă puternică, am luptat până în ultima clipă cu elita mondială, nu am fost departe de podium, dar în momentul de față am reușit să obținem doar un loc 5. Am fost mai mulțumit de prima cursă, a fost parcă mai bună. Am încercat să menținem aceeași tactică, dar ceilalți au fost mai puternici, nu am ținut pasul cu ei până la finiș. Ăsta e sportul, fiecare cursă e diferită! Trebuie să suferi, să înveți din eșecuri. Sper ca și eu să învăț. Victor mi-a spus că ar vrea să se lase. Are ani în spate, dar nu vârsta îl limitează. Pentru mine Victor este un idol, un model, am fost răsplătit că am avut ocazia să trag cu el în dublu. M-a învățat multe lucruri. Nu am văzut la nimeni o voință mai mare ca la el. Pentru viitor îmi doresc să pun accent pe simplu și să ajung să mă lupt cu elita, să ii înving. Aceste Jocuri Olimpice, vreau să reprezinte rampa mea de lansare în proba de simplu.” a declarat Cătălin Chirilă.

Ieri la 3:44 a fost semifinala de simplu în care, din păcate, Cătălin Chirilă nu a fost destul de rapid pentru a se clasa în primii patru şi a disputa finala de simplu.  La cât de tânăr este, doar 23 de ani, are tot timpul să îi calce pe urme lui Ivan Patzaichin mai ales că palmaresul îl recomandă: medaliat cu bronz european în 2021 la C2-1.000 m, aur la Jocurile Europene în 2019 la C2-1.000 m, locul 5 la Mondialele 2019 la C2-1.000 m.

Back to top button