SănătateŞtirea zilei

Tulceni ucişi de „Valul 4”: Statistica sumbră a deceselor din Spitalul Tulcea!

Din 28 septembrie 2021, de când „Valul 4” a lovit din plin şi Tulcea iar numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS COV 2 a scăpat efectiv de sub control, 63 de tulceni şi-au pierdut viaţa pe unul din paturile ATI Covid ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Este o statistică sumbră a unui fenomen care pare scăpat de sub control nu doar la Tulcea, ci în întreaga ţară, un rezultat al „relaxării” de până la sfârşitul lunii septembrie şi al ritmului scăzut de vaccinare de pe timpul verii. Pentru că da, statistica sumbră şi de la Tulcea arată, cât se poate de limpede, că rata mortalităţii cazurilor confirmate Covid este imensă în rândul celor care au refuzat să se vaccineze. 

Potrivit unei solicitări adresate Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea cu privire la decesele din Spitalul Judeţean Tulcea am primit răspunsul că „în perioada 28 septembrie – 18 octombrie 2021 şi-au pierdut viaţa 63 de tulceni ajunşi în stare gravă la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului.

Mai grav este că din cei 63 de tulceni confirmaţi cu Covid şi care au pierdut lupta cu acest virus, mai mult de jumătate, adică 35 au murit în ultimele 12 zile! În medie câte trei pe zi! Iar dintre cei 35 de morţi pe patul de spital în ultimele 11 zile 33 erau nevaccinaţi!

Statististica deceselor din spital pentru perioada 7-18 octombrie 2021: 33 de desece persoane nevaccinate cu sau fără comorbidităţi şi respectiv 2 decese persoane vaccinate cu comorbidităţi.

Este foarte grav ce se întâmplă şi la Tulcea cu aceste forme severe de boală care ajung cu ambulanţele la UPU pentru internare. Majoritatea cazurilor internate sunt după o săptămână de la primele simptome! Vreau să atrag atenţia asupra faptului că nici Sfanta Paracheva nu îl mai salvează pe bolnavul care vine la spital în ziua a opta sau a noua de boală, în stare critică şi cu o saturaţie de oxigen în sânge sub 60%! Cu atât mai puţin noi!„, ne-a declarat dr. Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Potrivit informaţiilor oficiale, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea sunt 11 paturi ATI Covid aproape zi de zi ocupate. Din păcate, cele mai multe dintre ele sunt eliberate după ce se constată decesul pacientului …

La solicitatea autorităţilor publicăm mai jos lista centrelor de vaccinare deschise pe raza judeţului Tulcea pentru aceia care fie nu s-au vaccinat, fie vor să se imunizeze şi cu a treia doză de vaccin.

Centrele de vaccinare din judeţul Tulcea

  1. TULCEA 1 COLEGIUL MEDICILOR TULCEA

Funcțional vaccin Pfizer ,vaccin Moderna,vaccin Johnson&Johnson

Luni-Sîmbătă,interval orar 8:00-20:00

  1. BABADAG 1 SALA DE SPORT A ORASULUI BABADAG

Funcțional vaccin Pfizer ,vaccin Johnson&Johnson

Luni-Sîmbătă,interval orar 8:00-20:01

  1. MURIGHIOL 1 CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA

Funcțional vaccin Moderna ,vaccin Johnson &Johnson

Luni-Miercuri-Joi-Vineri ,interval orar 8:00-20:00

  1. ISACCEA 1 SALA DE SPORT

Funcțional vaccin Pfizer, vaccin Moderna,vaccin Johson&Johnson

Luni-Sîmbătă,interval orar 8:00-14:00

  1. SULINA 1 SJU Tulcea – SPITAL SULINA

Funcțional vaccin Moderna ,vaccin Johnson&Johnson

Luni-Vineri,interval orar 8:00-16:00

  1. TULCEA 1 Liceul Tehnologic Nicolae Cornățeanu

Funcțional vaccin Astra Zeneca ,vaccin Johnson&Johnson ,vaccin Pfizer

Luni-Vineri,interval orar 13:00-20:00

  1. MĂCIN 1 CENTRUL DE VACCINARE GRIGORE KIAZIM MĂCIN

Funcțional – începînd cu data de 06.10.2021 vaccin Pfizer, vaccin Moderna,vaccin Johson&Johnson Luni și Miercuri ,interval orar 9:00-13:00

 

 

Back to top button