Primăriia TulceaŞtirea zilei

Ultima strigare pentru un loc de parcare: Doar 121 de locuri rămase nelicitate!

Biroul Parcări din cadrul Direcției de Întreținere și Administrare a Patrimoniului mai are pe aplicația pentru rezervarea unui loc de parcare doar 121 de locuri disponibile pentru care nu s-a făcut nicio ofertă în cele trei zone scoase la licitație în această primă etapă, respectiv Dallas, ANL Cocori și ANL Izvor. Pentru 385 de locuri de parcare au fost cel puțin câte un aplicant, iar potrivit reprezentanților Biroului Parcări din cadrul Direcției de Întreținere și Administrare a Patrimoniului sunt și 18 locuri de parcare pentru care sunt 2 aplicanți. Prin urmare la aceste 18 locuri de parcare suma minimă oferită prin cerere este de 160 de lei deși au fost și cazuri în care suma a fost mai mare, de ordinul sutelor de lei.

Interesant este un alt aspect și anume acela că sunt câteva cazuri, nu multe e adevărat, se pot număra pe degete, în care aplicanții pentru un loc de parcare au oferit primul preț de ordinul sutelor de lei lei sau chiar miilor de lei. Dacă în cazul celor 18 care până azi concurează câte doi pe un loc de parcare atribuirea se va face pentru cel care a oferit suma cea mai mare, în cazul celor care au oferit de la prima strigare o sumă care să descurajeze concurența atribuirea se va face tot la suma de 150 de lei pe an. Ce trebuie să știe însă cei care au concurent pe locul de parcare e că lor li se poate oferi – conform prevederilor din Regulament – un contract pe 5 ani de zile, spre deosebire de cei cărora sunt singuri pe locul de parcare și pentru care contractul va fi doar pe un an de zile.

ATENȚIE! Pentru cele 506 locuri de parcare aplicația din cele trei zone scoase la licitație în această primă etapă, respectiv Dallas, ANL Cocori și ANL Izvor, va rămâne deschisă până mâine, marți, 2 august 2022 la ora 16.30. După această oră nu se vor mai putea aplica cereri iar timp de o săptămână cererile depuse vor fi evaluate, verificate documentele depuse iar cei care au licitat vor fi invitați pentru atribuirea locului de parcare prin semnarea unui contract pe un an sau după caz pe cinci ani.

Potrivit celor de la Biroul Parcări din cadrul Direcției de Întreținere și Administrare a Patrimoniului în cazul în care vor rămâne locuri de parcare libere după finalizarea primei etape de atribuire, se va organiza o nouă sesiune, la care vor avea acces și locatarii persoane fizice sau juridice din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reședință aferentă acestora, situate la cel mult 100 m de limita blocului, dar și posesorii celui de-al doilea autoturism. Pentru atribuirea celui de-al doilea loc de parcare, durata contractului este de un an.

Back to top button