fbpx
Ştirea zilei

Un elev a vrut să facă o glumă la școală, dar s-a ales cu un dosar penal pentru furt

Ieri, în jurul orei 13:00,  jandarmii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină cu privire la furtul unui telefon mobil la o școală din municipiul Tulcea. Jandarmii s-au deplasat imediat la fața locului, au luat legătura cu diriginta clasei unde s-a petrecut fapta, aceasta declarând că în timpul orei de curs, o elevă a observat că nu mai are telefonul mobil asupra sa.

Fiind întrebată despre cele întâmplate, eleva în cauză, în vârstă de 17 ani, a declarat că avea un telefon mobil asupra ei, însă îi aparținea tatălui ei și pentru că nu cunoștea codul de acces al telefonului, a apelat la un coleg să o ajute să deblocheze telefonul. Elevul nu a reușit să deblocheze telefonul și a cerut ajutorul altui coleg din clasă. Acesta din urmă i-a spus fetei că nu a reușit nici el să deblocheze telefonul, însă nu-l mai are asupra lui pentru că l-a pus pe o anumită bancă. Când eleva a realizat că telefonul nu este de găsit, a comunicat dirigentei.

Jandarmii au procedat la efectuarea verificărilor, telefonul fiind găsit pe un perete despărțitor dintr-o baie. După ce au fost vizionate și imaginile video surprinse de camerele de supraveghere, s-a observat cum, imediat după terminarea orei de curs, un singur elev a părăsit sala, deplasându-se exact în baia unde a fost găsit și telefonul.

Ulterior, elevul a fost identificat, acesta declarând că a vrut să facă o glumă, însă când a aflat că a fost solicitat un echipaj de jandarmerie, s-a speriat și a ascuns telefonul pe acel perete despărțitor în baie pentru a nu fi descoperit.

Eleva și-a recuperat telefonul mobil, iar jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de organele competente.

Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor să acorde o mai mare atenție asupra bunurilor personale și să solicite sprijinul forțelor de ordine în astfel de situații.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE