fbpx
Ştirea zilei

Un poliţist a făcut uz de armă la Turcoaia: Doi răniţi dintre care un minor

UPDATE COMUNICAT IPJ Tulcea

În cursul zilei de 11 decembrie a.c., un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Serviciul Rutier, a sesizat prin apel 112 un incident produs pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea.

În fapt, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Tulcea, în timp ce își desfășurau activitățile de serviciu pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea, ar fi oprit în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere. Acesta a fugit de la locul opririi în trafic.

Aflați în urmărirea conducătorului auto, unul dintre polițiști a efectuat focuri de avertisment în plan vertical și ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior.

De asemenea,  în urma focurilor de armă, unul dintre gloanțe ar fi ricoșat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică.

A fost solicitat sprijinul echipajelor de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale celor două persoane în cauză.

Din cercetări, a reieșit ca bărbatul urmărit a mai fost cercetat pentru conducere fără permis, de asemenea, astăzi, la momentul opririi în trafic, fiind sub influența băuturilor alcoolice cu o concentrație de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări.

Ştirea iniţială

Potrivit unor informaţii încă confirmate din surse oficiale, în această seară un poliţist tulcean a făcut uz de armă pentru a opri un tânăr care nu a răspuns, iniţial, somaţiilor legale ale poliţistului.  

Din surse neoficiale de această dată evenimentul a avut loc în localitatea Turcoaia iar victima focului de armă ar fi un tânăr de 26 de ani, iar o victimă colaterală, se pare că ar fi şi un adolescent de 13 ani.

Purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, procuror Elena Chiţu, a confirmat faptul că se cercetează un caz de uz de armă, însă la acest moment nu este deschis niciun dosar penal cercetarea la faţa locului a procurorului fiind în curs.

Pe surse, evenimentul s-a întâmplat după o urmărire a unei maşini în care se afla tânărul de 26 de ani. Acesta este recidivist în sensul că ar mai fi fost depistat cu alcool la volan şi de această dată ar fi vrut să se sustragă testării. În apropierea maşinii de Poliţie, deşi părea să fie cooperant, a fugit încercând să se facă nevăzut. Poliţistul care l-a urmărit l-a somat şi apoi a făcut uz de armă. Unul dintre gloanţele care au fost trase asupra fugarului l-a atins pe acesta în gamba piciorului iar glonţul ar fi ricoşat dintr-un stâlp spre un copil de 13 ani care se afla pe o bicicletă pe o stradă adiacentă. Glonţul l-ar fi lovit pe adolescent în abodomen, însă nu suficient încât să îl doboare aşa că adolescentul a mers acasă cu bicicleta şi le-a spus părinţilor că l-a lovit ceva în abdomen. A fost solicitată ambulanţa şi copilul a fost transferat la Spitalul Măcin apoi la Spitalul Galaţi pentru a i se extrage glonţul. Tânărul de 26 de ani a rămas pentru a primi îngrijiri medicale la Spitalul Măcin.

Vom reveni!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button