fbpx
EconomieŞtirea zilei

Un yacht de cercetare construit la Tulcea nominalizat nava anului 2020!

- votul tulcenilor poate fi decisiv în competiţia contra navei MS Ro Vision

Potrivit site-ului norvegian skipsrevyen.no, trei nave construite anul trecut au intrat în competiţia privind desemnarea Navei Anului 2020 de către specialiştii norvegieni din domeniul naval. Una dintre aceste nave este construită în Şantierul Naval Vard din Tulcea şi poate fi considerată una capodoperele navaliştilor tulceni fiind considerată yacht-ul de cercetare cel mai mare din lume. Este vorba despre proiectul MS REV Ocean, navă care a părăsit anul trecut şantierul naval din Tulcea, potrivit imaginilor de mai jos:

„Kjell Inge Røkke a promis că va cheltui cel puțin 4,2 miliarde coroane norvegiene pentru acest proiect. Fonduri care provin din propriul buzunar. „REV Ocean” va fi echipat pentru a îndeplini misiuni care acoperă întregul ecosistem marin global și va fi echipat pentru a testa și dezvolta noi soluții. Nava va fi folosită de oamenii de știință și inovatori pentru cercetări orientate spre soluții care explorează aspecte precum efectul emisiilor de CO2 asupra mării, poluarea cu plastic și inventarierea resurselor piscicole. Nava are o lungime de 182,9 metri și va avea capacitatea de a avea 55 de oameni de știință la bord și un echipaj de 35 de persoane. Echipamentele de la bord includ traulere științifice, sisteme sonare, laboratoare, auditorium, submarin Triton cu o capacitate de scufundare la 2300 metri adâncime, un ROV de 6000 metri de adâncime și echipamente avansate de comunicare.” se precizează în site-ul norvegian skipsrevyen.no,.

Tulcenii pot vota aici pentru REV Ocean

Potrivit site-ului norvegian mai sus amintit, doar cele trei nave au fost nominalizate pentru a intra în competiţia finală. Ceea ce deja este o mare mândrie pentru navaliştii tulceni. Mai mare mândrie ar fi să şi câştige această competiţie mai cu seamă cu cât MS REV Ocean are doar un singur contracandidat puternic în MS Ro Vision, o navă construită de şantierul naval norvegian Larsnes.

Votul pentru REV Ocean poate fi exprimat AICI.

Potrivit inginerului Bogdan Vasilescu din cadrul Şantierului Naval Vard Tulcea, de-a lungul istoriei alte două nave construite la Tulcea au intrat în această competiţie pe care au şi câştigat-o:

2012- Far Solitaire https://www.shipoftheyear.com/prev-winners/ship-of-the-year-2012/
2015: Skandi Africa: https://www.shipoftheyear.com/prev-winners/ship-of-the-year-2015/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button