fbpx
Tulcea

Unanimitate USR PLUS la votul pentru Legea privind monitorizarea infractorilor cu brățări electronice

declaraţie politică a deputatului USR PLUS, Eugen TERENTE

Legea referitoare la brățările pentru agresori reprezintă un sistem eficient de protecție a victimelor agresiunii, prin care poliția este alertată în timp real atunci când distanța legală este încălcată, ceea ce face ca intervenția să se realizeze în timp util. În acelasi timp victimele vor putea urmări locația agresorilor, ceea ce le va permite să rămână în siguranță.

Creșterea numărului de situații de violență domestică reprezintă un semnal de alarmă asupra modului în care aceste fapte afectează siguranța și viața femeilor cât și a celorlalți membrii ai familiei.

Alături de colegii mei, deputați USR PLUS, am votat astăzi în unanimitate proiectul privind monitorizarea infractorilor cu brățări electronice. Acest demers trebuie susținut și întărit de mecanisme și măsuri adecvate care să asigure, nu numai aplicarea corectă a legii, dar, în special, prevenirea faptelor de violență domestică și a pierderii de vieți omenești.„, a declarat Eugen TERENTE, deputat USR PLUS de Tulcea.

Ministerele și celelalte organe centrale de specialitate ale administrației publice au responsabilitatea elaborării strategiei la nivel național pentru prevenirea și combaterea fenomenului violenței domestice, inclusiv a unui mecanism intern de coordonare și monitorizare a activităților întreprinse.
Concomitent, se poate folosi linia telefonică gratuită cu nr. unic 0800.500.333 pusă la dispoziție de ANES, destinată victimelor violenței domestice, disponibilă la nivel national 24h/24h, 7 zile/7 zile, pentru ca fiecare să-și cunoască drepturile și pentru a primi îndrumare și sprijin.

Eugen TERENTE,

deputat USR PLUS 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE