fbpx
Tulcea

USR îi cere ministrului Rafila să ia măsuri!

Spitalele rămân fără Furosemid, medicament esențial pentru bolnavii de inimă

Criza de Furosemid pune în pericol viețile a mii de bolnavi de inimă din România. Furosemidul, în forma injectabilă, este esențial pentru cazurile de urgență.

Medicii sună disperați pe la farmacii. Se cumpără din farmaciile cu circuit deschis toate stocurile de Furosemid pentru a mai putea avea pentru câteva zile în spitale, pentru urgențe. Spitalele epuizează încet și stocurile de „Plan Alb”, adică stocurile obligatorii, vitale, pentru medicamentele esențiale, semnalează medicul Adrian Wiener, deputat USR.

„Nu știu dacă ministrul Rafila știe. Sau dacă îi pasă. Nici nu contează, atâta timp cât nu face nimic. Rafila se comportă, așa cum ne-a obișnuit, ca un consultant, nu ca un ministru responsabil. Ministrul Rafila nu are nicio strategie pentru a crește accesul românilor la medicamente. Criza de medicamente devine o stare de fapt oficializată prin inacțiune și tăcere.

Sigur, nu veți auzi nici managerii de spital comentând prea vocal. Și cu siguranță nu-l veți auzi pe managerul Cîrstoiu zicând nici pâs. Nici în metrou, nici prin studiourile de televiziune”, spune deputatul USR Adrian Wiener.

Orice ministru responsabil al Sănătății s-ar fi asigurat că există stocuri strategice sau contracte ferme pentru lista medicamentelor esențiale. Avem de-a face cu o nouă demonstrație a incapacității Ministerului Sănătății și a Guvernului PSD-PNL de a asigura dreptul la sănătate al românilor.

„Asta s-ar fi putut face prin stimularea producției locale, ceea ce presupunea măsuri fiscale avantajoase. Medicamentele esențiale țin, până la urmă, de siguranța națională, dar se pare că ministrul Rafila uită cu desăvârșire acest lucru”, subliniază Adrian Wiener.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE