Tulcea

Valentin SPIRU – Partidul Mişcarea Populară: Centrul tuturor obiectivelor mele sunt cetăţenii Municipiului Tulcea!

- articol de informare electorală

Vă propun un „Proiect Comun”, în care în Centrul tuturor Obiectivelor mele sunt Cetăţenii Municipiului Tulcea
Doresc să vă fac o mărturisire cât se poate de sinceră cu privire la decizia mea de a candida la onorabila funcţie de Primar al Municipiului Tulcea. Pentru cei care nu mă cunosc suficient de bine, vreau să mă prezint în câteva rânduri.
M-am născut în Tulcea, am crescut şi învăţat tainele vieţii de la adevăraţi „Dascăli”, cărora le voi păstra o dragoste şi un respect nedisimulat, Oameni pe care îi păstrez cu afecţiune în memorie. Am studiat tot restul vieţii şi am pus umărul la viaţa socială şi economică a acestei comunităţi. În timp, m-am implicat, atât în plan politic, economic, social, cât şi educaţional. Fiind Membru Fondator şi Preşedinte al Patronilor din judeţul Tulcea, precum şi Vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatului Roman, am încurajat şi am sprijinit cât mai mulţi tineri cu potenţial Antreprenorial în dezvoltarea unui mediu de afaceri autohton, eficient şi licit, cu înclinaţie spre Proiecte cu absorbitie de Fonduri Financiare Nerambursabile. Am predat La Colegiul Economic „Delta Dunării”, pentru că mai târziu să decid Autorizarea uneia dintre firmele pe care le administrez, ca Firma furnizoare de Formare Profesională pentru Adulţi, în domeniul Energetic.
Administrez din 1992 şi o firmă Atestată ANRE pentru Proiectare şi Execuţie Instalaţii Electrice de Joasă, Medie şi Înaltă Tensiune, iar prin natura activităţii am satisfacţia personală, care este şi îndemnul de mândrie către echipa mea că, împreună, „Aducem Lumina în Casa Oamenilor”!
În concluzie, consider că, după ce m-am născut, am crescut, m-am educat şi m-am format profesional şi social în această urbe dragă tuturor tulcenilor, a venit vârsta la care resimt o dorinţă şi o obligaţie morală, totodată, să întorc din expertiza mea tuturor concetăţenilor care au fost, mai mult sau mai puţin, alături de mine în toţi aceşti ani…
Pe cale de consecinţă, mă prezint în faţa Dumneavoastră, Stimat Electorat Tulcean, ca la un Interviu de Recrutare, în vederea angajării pentru Funcţia de ADMINISTRATOR al Municipiului TULCEA, pentru a-mi oferi disponibilitatea executivă în implementarea Proiectelor Dumneavoastră, pentru următorii 4 ani!
Premisă primordială privind candidatura mea la funcţia de Primar al Municipiului Tulcea, din partea Partidului Mişcarea Populară, o reprezintă Valorificarea Cetăţeanului şi dorinţa de a-l implica în schimbul de informaţii privind prioritizarea nevoilor sale, lucru care îl va determina să se simtă important în relaţia cu Administraţia. Astfel, Primăria să devină casa noastră a tuturor şi nu o instituţie care creează teama şi dezgust. Vreau să creez un principiu nou, cel al Democraţiei Participative.
Democraţia Participativă se conturează printr-un proces democratic care implică toţi cetăţenii în Administrarea bunului comun –Orasul Tulcea.

Astfel, eu gândindu-mă la noi toţi, vă fac cunoscute proiectele mele.
1.Îmi doresc o Administraţie Eficientă şi Transparentă
Voi înfiinţa un Birou Unic în cadrul Primăriei, astfel încât cetăţenii să se poată informa şi mai ales să îşi rezolve toate problemele în cel mai scurt timp, pentru a-i scuti de umilinţe la tot felul de ghişee în care un funcţionar citeşte, altul scrie şi cel de-al treilea număra banii.
Transparenţa înseamnă că fiecare cetăţean să fie informat de modul cum şi unde se cheltuie banul public, banul contribuabilului, prin publicarea tuturor contractelor.
2. Familii sănătoase şi prospere
Voi fi permanent preocupat de asigurarea serviciilor de sănătate publică, în mod profesionist, servicii prompte, cabinete dotate, medici asertivi în relaţia cu pacienţii.
Voi milita pentru implicarea cetăţenilor în diferite acţiuni care vor avea menirea să aducă venituri suplimentare, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea unui spirit asociativ şi chiar de voluntariat în slujba cetăţenilor…împreună vom dezvolta noi modele economice.
3. Educaţie şi Formare Profesională Eficiente
Îmi doresc să fiu prezent, conform atribuţiilor unui Primar, în procesul Educativ, să asigur cele mai bune condiţii şi dotări pentru pregătirea copiilor noştri, în absolut toate Şcolile şi Liceele din municipiul Tulcea.
Voi face apel la toţi Agenţii Economici să se implice în Actul de Educaţie, atât al copiilor aparţinând personalului angajat, cât şi al adulţilor angajaţi, în conformitate cu obligaţiile legislaţiei în vigoare.
4. Mediu curat şi Eficientă Energetică
Principala caracteristică a surselor regenerabile constă în disponibilitatea şi în capacitatea de regenerare superioară consumului însuşi, calităţi care o fac în mod potenţial inepuizabilă. În acest context, proiectul meu consta în elaborarea unui număr cât mai mare de Proiecte de Finanţare Nerambusabila Europene sau Guvernamentale, cu implicarea Asociaţilor de Locatari, pentru anveloparea blocurilor, montarea de Kituri Fotovoltaice pentru consumul comun, instalarea de Centrale în Cogenerare. Doresc să amenajez cel puţin 6 parcări publice echipate cu Staţii de încărcat maşini electrice, având în vedere că Municipiul Tulcea are statutul de oraş turistic, Poarta de intrare în Delta Dunării. Pentru a economisi sursă energetică vom aplica şi alte planuri energetice elaborate de experţi în domeniu.
5. Susţinerea mediului de afaceri autohton şi dezvoltarea Economiei Sociale
În calitate de Antreprenor Social şi reprezentant al Mediului de Afaceri, îmi propun să încurajez şi să susţin dezvoltarea economică a municipiului Tulcea prin parteneriate între Primărie şi Întreprindere Sociale din diverse domenii de activitate. Doresc să insuflu încredere şi dorinţa de implicare şi participare Activă a cetăţenilor tulceni în Mediul Antreprenoriatului Social, pentru creşterea numărului de locuri de muncă, satisfacţii profesionale şi financiare.
Vreau să fac tot ce ţine de mine astfel încât cetăţenii Tulcei să fie tot mai convinşi că au multe calităţi, abilităţi şi energie, să devină cetăţeni activi la viaţa Urbei, chiar acţionari sau asociaţi în marea familie antreprenorială din oraşul în care ne dorim să trăim cât mai bine!
6. Infrastructura
-Scopul principal este modernizarea drumurilor cât şi a trotuarelor din toate cartierele, pentru a favoriza utilizatorii de autoturisme, autoutilitare, cicliştii şi pietonii să circule în condiţii de siguranţă.
-Construirea urgenţă de noi locuri de parcare.

Stimaţi Cetăţeni ai municipiului Tulcea,
Am enumerate doar câteva din obiectivele mele pentru Mandatul de “Primar al Cetăţenilor”!
Nu am pretenţia că am surprins întreaga problemetica a localnicilor din Tulcea. Nici nu mi-am propus să vin cu o multitudine de promisiune, mai mult sau puţin credibile! Sunt doar câteva gânduri personale pe care intenţionez să le transform în REALITĂŢI.
Aşa cum am afirmat la început, doresc să fiu în Slujba Voastră!
În concluzie, Soluţiile, din punctul meu de vedere, sunt cele care rezultă din consultarea cetăţenilor tulceni în cadrul Seminariilor Consultative pe care le voi organiza, cu tema “Transformarea Oraşului Tău”.
Îmi doresc să fac echipă cu Cetăţenii şi astfel orice Om de Bine poate ocupa un loc de Consilier al Primarului.
ÎMPREUNĂ să DĂM PRIORITATE PRIORITĂŢILOR!

Partidului Mişcarea Populară
Preşedinte Organizaţia Municipală
Valentin SPIRU

Material realizat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, Comandat de Partidul Mișcarea Populară, Organizația Județeană Tulcea – Cod AEP 21200020

Back to top button