fbpx
Tulcea

USR Tulcea, prin consilierul local Tatiana Haliț, cere să se respecte legea privind accesul gratuit al copiilor pe terenurile de sport ale școlilor!

USR Tulcea solicită UAT Tulcea, prin vocea consilierului local, Tatiana Halit, să se respecte legea privind accesul gratuit al copiilor pe terenurile de sport ale școlilor.

Legea a intrat în vigoare pe 3 mai(4 luni de la promulgarea Legii nr. 8 din 04 ianuarie 2023, pentru modificarea și completarea art. 6 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, timp pus la dispoziția instituțiilor de învățământ pentru a stabili orarul de acces și modul de utilizare, organizare internă), dar se întârzie punerea în aplicare a acesteia în Tulcea!

Lacătele nu au fost luate, regulamentul specific nu a fost aprobat în Consiliul Local, iar școlile nu au afișat orarul de acces, așa cum cere actul normativ.

”În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi toate unităţile de învățământ vor introduce în regulamentele actuale de funcționare prevederi legate de acces și de modul de utilizare al spațiilor și terenurilor de sport aflate în folosința acestora, precum și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare și le vor afișa la exterior într-un loc vizibil, precum și pe pagina de internet, acolo unde este cazul.” reamintește Tatiana Haliț.

USR Tulcea atenționează decidenții locali că este nevoie de demersuri clare către unitățile școlare și de solicitarea fermă a respectării legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button