fbpx
Educaţie

(VIDEO) Târgul Meseriilor pentru sute de absolvenți de gimnaziu!

”Târgul meseriilor ” este un eveniment la care s-a gândit în urmă cu doi ani că ar fi util unul dintre consilierii locali tulceni, Tatiana Haliț, și iată că în primăvara anului de grație 2023 acest eveniment se și întâmplă, desigur în organizarea celor care au prins idea.
Că momentul și locul au fost prost alese și din cauza vremii (oricine în ziua de azi are un smartphone cu prognoza meteo preinstalată – n.a.) au fost prea puțini absolvenți de gimnaziu s-a văzut la momentul festiv de la ora 10.00 când oficialitățile au avut speech-uri.
Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a fost reprezentat la eveniment de Inspectorul Școlar General, d-na prof. Viorica PAVEL, Inspectorul Școlar General Adjunct, d-nul Constantin COCA și inspectorii școlari.
„Educaţia şi formarea profesională au un rol fundamental în crearea şi dezvoltarea unei societăţi bazate pe competenţe. Nu putem fi nepăsători la evoluţia tehnologică din ultimii ani, trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noştri de gimnaziu să-și poată continua studiile urmând un traseu educațional corect. În oferta educațională a anului școlar 2023-2024, adresată astăzi elevilor de clasa a VIII-a, se regăsesc 18 clase la liceele tehnologice și 13 clase de învățământ profesional, 3 fiind pentru învățământul dual.”- a afirmat d-na Inspector Școlar General, Viorica PAVEL.
Suntem aici pentru a face niște alegeri, iar eu mă uit la voi și mă umplu de optimism pentru că sunteți atât de tineri, de frumoși, de entuziaști. Județul Tulcea, la fel ca întreaga țară, de altfel, se confruntă în ultima perioadă cu o situație delicată cauzată de lipsa forței de muncă specializate. În acest sens, autoritățile locale au datoria de a crea cadrul necesar astfel încât voi, tinerii, să vă dezvoltați armonios. Vă invit, așadar, să faceți o alegere și sunt convins că va fi cea corectă pentru că aici, la Tulcea, avem dascăli de excepție, avem persoane excepționale la nivelul mediului de afaceri, astfel încât aveți la ce să vă raportați pe parcursul dumneavoastră profesional“, a transmis, în cadrul evenimentului, Mihai Huleni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea.

Evenimentul se adresează, în primul rând, elevilor de la școlile gimnaziale din județul Tulcea și părinților acestora, care vor avea ocazia de a explora cele mai bune opțiuni pentru cariera lor.
Mai jos oferta educațională de la trei dintre unitățile de învățământ prezente la târg.

Potrivit organizatorilor, târgul va pune accent pe latura practică a calificărilor oferite de liceele tehnologice, iar elevii și părinții vor avea ocazia de a participa la demonstrații și prezentări interactive ale diferitelor meserii, precum și de a interacționa direct cu profesioniști din domeniu, elevi sau absolvenți ai liceelor tehnologice.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE