Ştirea zilei

Vin „turiştii”: Amenzi de 12.000 de lei pentru campare neautorizată în Delta Dunării

Potrivit unui bilanţ al activităţii, în perioada 08.06 – 22.06.2020 COMISARIATUL R.B.D.D. din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 56 acțiuni de inspecție și control pentru verificarea respectării reglementărilor specifice desfașurării activităților în perimetrul Rezervației Biosferei “Delta Dunării” (arie naturală protejată) și pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, cu un număr de 6 comisari și utilizând un autovehicul DACIA DUSTER si 2 ambarcatiuni tip FORWARD 140 CP din dotare.
„În cursul inspecțiilor efectuate au fost constatate neconformități și au aplicate 43 sancțiuni, din care 2 avertismente și 41 amenzi contravenționale în valoare totală de 92100 lei, dintre care menționăm:
– o amendă în valoare de 45000 lei pentru funcționare fără autorizație de mediu și pentru nerespectarea regimului deșeurilor;
– 2 amenzi în valoare de 10000 lei pentru nerespectarea obligației de a asista persoanele împuternicite la control și pentru realizarea lucrărilor de decolmatare fără acte de reglementare emise de ARBDD Tulcea;
– 2 amenzi în valoare de 4700 lei pentru aruncarea/împrăștierea deșeurilor pe teren, în zona de campare și pentru acces auto fără permis acces eliberat de ARBDD Tulcea;
– o amendă în valoare de 5700 lei pentru executarea lucrărilor de decolmatare si pentru acces auto fără acte de reglementare emise de ARBDD Tulcea;
– 35 amenzi în valoare totală de 12000 lei pentru campare neautorizată și pentru acces auto fara permis acces eliberat de ARBDD Tulcea.” se arată în comunicatul Comisariatului RBDD din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. Totodată, menționăm că, in această perioadă, COMISARIATUL RBDD a aplicat unor persoane fizice (turiști) amenzi în valoare de 4000 lei fiecare pentru aruncarea/împrăștierea deșeurilor pe teren, în zona de campare și va continua aceste acțiuni pentru a păstra Delta Dunării curată!
În cursul a 3 misiuni antibraconaj au fost confiscate un numar de 4 setci tip monofilament, 3 setci fir textil cu o lungime totala de aprox. 300 metri și un vintir baltă, precum și o cantitate de 21 kg pește, care a fost predată conform legislației către un agent economic specializat și autorizat pentru achiziția si comercializarea peștelui.

IMPORTANT

Persoanele fizice (turiștii) care pătrund in perimetrul Rezervației Biosferei “Delta Dunării” au obligaţia obținerii permiselor de acces pentru persoane, mijloace de transport auto si navale, permis de pescuit sportiv/recreativ, precum și la obligația păstrării curățeniei în locurile vizitate.

Garda Națională de Mediu va continua acţiunile de verificare a respectării prevederilor Legii nr. 82/1993, cu modificările și completările ulterioare, a condițiilor specifice impuse pentru desfășurarea unor activități în perimetrul RBDD (pescuitul comercial, pescuitul recreativ/sportiv, turism- acces pesoane si mijloace de transport, transport de persoane pe căi navigabile interioare etc.), pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Back to top button