fbpx
Folclor

Vineri și sâmbătă, Festival internațional de folclor în Piața civică

După Peștișorul de aur,  în perioada 26-27 august 2022 la Tulcea are loc Festivalul Internațional de Folclor Româno – Bulgar „Ritmuri și culori” la care participă următoarele grupuri folclorice din Bulgaria:

Ansamblul „SVETLINA”, Ansamblul „SEVERNIACE” ,Grupul folclorului autentic „ROSEN ZDRAVEȚ”,Ansamblul „PANCEAREVO” ,Trupa vocală „SEVERINA”, Grupul folcloric „DETELINI”, Grup de dansuri „IZVORSKI NANIZ”, Trioul feminin de cântare la Casa de Cultură „Peio К. Iavorov – 1925”, Grupul folcloric de bărbați „KOLEDARI”, Grupul folcloric „ROSNA KITKA”, Trupa vocală de femei „CEMERICA”, Școala de dans pentru copii „Balic”, Grup de dansuri „OT IZVORA NA KALIPETROVO”, Ansamblul de dans „NADIGRAI ME”.

Din județul Tulcea vor participa: Ansamblul Folcloric „Dorulețul” (Tulcea), și Clubul LET ’S GO DANCE (Tulcea)

La cele două spectacole de pe 26 și 27 august, de la Festivalul Folcloric Româno-Bulgar „Ritmuri și culori” 2022 sunt așteptați peste 300 de interpreți de cântece și dansuri din Bulgaria. Ei sunt reprezentanți ai echipelor creative de la 13 case de cultură din 8 regiuni bulgărești – Burgas, Șumen, Sofia, Târgoviște, Silistra, Pernik, Dobrici și Varna.

Festivalul are ca scop dezvoltarea schimbului cultural între România și Bulgaria, încurajarea abilităților creative ale individului, prezentarea tradițiilor folclorice și culturale ale ambelor țări, ca și popularizarea folclorului bulgăresc și românesc.

Organizatorii Festivalului Internațional de Folclor Româno – Bulgar „Ritmuri și culori” urmăresc să încurajeze abilitățile creative ale personalității, să prezinte tradițiile folclorice și culturale ale ambelor țări și să popularizeze folclorul bulgar și cel românesc.

Spectacolele vor avea loc vineri și sâmbătă pe scena din Piața Civică, începând cu ora 17.30.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE