Mediu

Zeci de tone de deșeuri îngropate ilegal la Vasile Alecsandri în comuna Stejaru

- comisarii Gărzii de Mediu au depus sesizare penală pentru infracțiunea de îngropare a deșeurilor

Luna trecută, ca urmare a unui control tematic planificat, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Tulcea s-a deplasat în zona administrativă a comunei  Stejaru unde, în urma verificărilor efectuate în prezenţa viceprimarului comunei Stejaru, a constatat:
– În zona localităţii Vasile Alecsandri, ce aparţine de UAT Stejaru, denumită zona pârâului Ciripciu, pe rampă, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp au fost îngropate deşeuri din moluz şi deşeuri menajere în amestec cu deşeuri biodegradabile (aproximativ 10 tone).
– În zona localităţii Vasile Alecsandri, ce aparţine UAT Stejaru, zona stadion, lângă staţia de epurare, pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp au fost îngropate deşeuri din moluz şi deşeuri menajere în amestec cu deşeuri biodegradabile (aproximativ 20 tone).
– În zona localităţii Vasile Alecsandri, ce aparţine UAT Stejaru, în zona pod, a fost identificată o zonă de aproximativ 500 mp, unde au fost îngropate deşeuri din construcţii în cantitate de aproximativ 15 tone.
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Tulcea, în urma controlului desfăşurat s-a depus sesizare pentru săvârşirea faptei penale prevăzute la art. 66, alin. 1, lit. f din OUG 95 din 2021 cu modificările şi completările ulterioare, „Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte: îngroparea deşeurilor…”.

Back to top button