fbpx
Anunţuri

„VIITOR PENTRU TINERI-TINERI PENTRU VIITOR-EDITIA A II-A” în perioada iunie –  noiembrie 2023

- comunicat de presă

Comunicat de presă

Asociatia Eliot House desfășoara  proiectul „VIITOR PENTRU TINERI-TINERI PENTRU VIITOR-EDITIA A II-A” în perioada iunie –  noiembrie 2023.

Proiectul este cofinanțat de bugetul UAT Municipiul Tulcea și  are ca

Obiectiv general

cresterea nivelului de informare cu privire la posibilitatile de dezvoltare a carierei si facilitarea accesului tinerilor la servicii de consultanţă în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial

Obiective specifice

a). cresterea nivelului de informare a elevilor din anii terminali din scolile mun.Tulcea cu privire la posibilitatile de dezvoltare a carierei si oportunitatile de angajare oferite de agentiile de ocupare publice si private

b). cresterea nivelului de informare cu privire la posibilitatile de dezvoltare a propriei afaceri unui numar de 20 tineri antreprenori cu privire la posibilitatile de dezvoltare a propriei afaceri

c). facilitarea accesului unui numar de 15 tineri la servicii de consultanta in vederea dezvoltarii spiritului antreprenorial cu scopul infiintarii propriei afaceri si accesarii unor linii de finatare existente pe piata.

Indolenta, dar si teama si frica de a accesa un loc de munca pe piata locala, nationala si internationala sunt acte comportamentale firesti , care odata depasite , conduc la cresterea stimei de sine si la crsterea increderii mentale a unei persoane. La nivel internaţional acest fenomen este cunoscut și studiat, însă în România există un număr foarte limitat de adevarati specialişti în domeniul pietei muncii şi foarte puţini furnizori privati intervin pe piata muncii in vederea implementarii unei adevarate consiglieri profesionale , cu specialist dedicati care sa promoveze programe de prevenire şi stopare a fenomenului de ce poate apare ca urmare a respingerii unei persoane la interviul de ocupare a unui loc de munca.

Tot mai des in ultima perioada ne confruntam cu dezvoltarea in societate a unor comportamente neadecvate ale persoanelor, comportamente dezvoltate urmare a faptului ca persoanele nu mai ocupa un loc de munca, au fost disponibilizate si mare parte dintre acestea nu –isi mai doresc sa munceasca la privat pe salariul minim pe economie si doresc , o parte dintre acestia,sa isi dezvolte propria afacere.

Aceasta lipsa de activitate si lipsa satisfactiei muncii pentru un salariu mic pot conduce la izolarea individului, la dezvoltarea unor anxietati si a fricii de a aborda piata muncii, frica generata de un eventual esec. Acțiunile de informare cu privire la posibilitatile de dezvoltare a carierei si oportunitatile de angajare dar si activitatea de consultanta in vederea dezvoltarii spiritului antreprenorial, au ca obiectiv facilitarea accesului tinerilor la servicii de consultanţă în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial şi a dezvoltării carierei dar si eliminarea discriminarilor de orice fel.

Proiect finanţat de Primăria Municipiului Tulcea”

ASOCIATIA ELIOT HOUSE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE