fbpx
Ştirea zilei

3 milioane de lei pentru Tulcea prin Programul național „Educația în siguranță”

- comunicat de presă

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea îşi manifestă constant preocuparea pentru desfășurarea în condiții optime și în deplină siguranță a anului școlar 2020 – 2021, atât pentru preșcolari și elevi, cât și pentru cadrele didactice și întreg personalul care lucrează în învățământul tulcean.
În acest şi Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a solicitat iar Guvernul României, prin H.G. nr. 756 /2020, a aprobat Programul național „Educația în siguranță” sume generoase în vederea achiziționării de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice necesare asigurării activităților didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat.
Astfel, Programul național „Educația în siguranță” s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării pe anul 2020 cu suma de 100.000 mii lei (100 de milioane de lei), la capitolul 65.01 „Învățământ”, la titlul 20 „Bunuri și servicii” din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.
Din această sumă de 100.000 mii lei (100 de milioane de lei), Inspectoratului Școlar Județean Tulcea i-a fost alocată suma de 3.000 mii lei (3 milioane de lei), pentru achiziționarea materialelor de protecție sanitară și dispozitivelor electronice necesare activităților didactice.
Pentru a veni în întâmpinarea tuturor nevoilor la nivel de județ, școlile vor depune cereri de finanțare în calitate de solicitanți eligibili, în nume propriu sau în parteneriat cu autoritățile publice locale / Inspectoratul Școlar Județean în cadrul Programului Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC), secțiunea E-Educație și în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID – 19, în baza OUG nr. 144 / 2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile.

Comunicat ISJ Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button