Ştirea zilei

Bilanț la FLAG: 70 de cereri de finanțare depuse!

Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării a încheiat cu succes sesiunile de depuneri cereri de finanțare, în cadrul Strategiei Plan de Dezvoltare Locală Integrată a Zonei Pescărești, finanțată prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020.

,,Numărul proiectelor depuse este unul destul de mare, depășind deja alocarea de fonduri, semn că oferta FLAG Delta a fost bine recepționată în rândul comunităților din teritoriu.

Per total, au fost depuse 70 de cereri de finanțare, 39 de către beneficiari publici (UAT-uri), 31 de către beneficiari privați (societăți comerciale, PFA-uri, ONG-uri), valoarea totală a cererilor de finanțare depuse fiind de 13.704.626,69 euro. Reamintim că valoarea fondurilor alocate prin prezentul apel FLAG Delta a fost de 4.200.000 euro, astfel că avem o depunere de cereri de peste 300%

Faptul că valoarea totală a proiectelor depuse spre finanțare este de peste 300% este un lucru extraordinar. Aceasta înseamnă că există o anumită expertiză, o anumită calitate umană a celor implicați în această activitate. Pe noi ne interesează să avem o absorbție de 100% și să reușim, alături de echipa si conducerea FLAG Delta Dunarii coordonata de domnul Presedinte Daniel Buhai, să găsim posibilitatea realocării altor sume pentru FLAG-ul nostru astfel incat sa reusim sa finantam toate proiectele eligibile si sustenabile depuse in aceasta sesiune. Proiecte conforme si in concordanta cu strategiea de dezvoltare locala si care sigur vor contribui la dezvoltarea socio economica a teritoriului FLAG Delta Dunarii” a declarat Valentin Moldoveanu, managerul FLAG Delta Dunării.

Back to top button