Ştirea zilei

A început! Contre între candidaţii PSD şi PNL pe tema marilor investiţii POD şi FALEZĂ

Azi, într-o conferinţă de presă ce a avut loc azi la sediul PNL de pe strada Concordiei, candidaţii PNL pentru deputăţie, George Şişcu şi Michael Gudu, au ţinut să dea o replică unuia dintre candidaţii PSD, respectiv senatorul Eugen Orlando Teodorovici cu privire la unele afirmaţii făcute de social-democrat la sfârşitul săptămânii trecute.

Pe scurt, fostul ministru de Finanţe afirma la conferinţa de presă privind lansarea candidaţilor PSD Tulcea pentru Parlamentul României că anul acesta alocările financiare pentru cea mai importantă investiţie din România – Podul suspendat peste Dunăre – au fost insuficiente. „Avem o singură rugăminte: actualul Guvern să aloce banii pentru ca acest proiect  (Podul suspendat peste Dunăre n.n.) să continue. Podul a fost subfinanţat anul acesta! Constructorul trebuia sa primească jumătate de miliard de lei în acest an dar prin buget s-au alocat doar 150 de milioane de lei. Cu alte cuvinte, este o subfinanţare a celui mai mare proiect din România. Rog totuşi actualul Guvern să finanţeze în continuare acest obiectiv iar din 7 decembrie ne vom ocupa să aibă sumele necesare”, spunea Teodorovici la sfârşitul săptămânii trecute. Şi de parcă nu ar fi fost de ajuns, o a doua afirmaţie i-a strânit şi mai tare pe liberalii tulceni şi anume că se află în posesia unui document prin care APDM Galaţi, care este o regie autonomă a Ministerului Trasporturilor, a blocat lucrările de reabilitare a falezei şi portului din Tulcea.

Liberalii susţin şi finanţează marile investiţii din judeţul Tulcea

Dacă în privinţa Podului peste Dunăre,  deputatul din Comisia Transporturi a afirmat cu tărie că „acuzaţiile domnului Teodorovici (…) sunt false şi tendenţioase”, George Şişcu a admis totuşi că în privinţa lucrărilor de reabilitare a falezei ar fi un obstacol din partea celor de la APDM Galaţi, dar vina este a celor care şi-au dorit ca această lucreare să înceapă „heirupist”. Ma jos declaraţia integrală a deputatului George Şişcu.

La rândul său, pe linie juridică, dar şi ca fost şi actual consilier judeţean, Michael Gudu a ţinut să sublinieze faptul că o serie de bunuri ale APDM Galaţi au fost distruse înainte ca între APDM Galaţi, ca fost administrator al terenului, şi Consiliul Judeţean Tulcea, ca actual administrator al terenului, să aibă loc acest transfer de bunuri, la justa lor valoare. Avocat de profesie, Michael Gudu a explicat faptul că între valoarea de inventar a bunurilor aflate în patrimoniul APDM Galaţi şi oferta făcută de noul administrator al terenului în cauză diferenţa era prea mare şi astfel s-a ajuns la instanţă. „Este un litigiu pe rolul instanţelor şi normal ar fi ca cele două părţi să fie reţinute în privinţa aceasta până la soluţionarea pe cale judecătorească a acestor inatvertenţe”, a precizat Michael Gudu.

Dacă din punct de vedere politic fiecare parte şi-a spus punctul de vedere cu privire la lucrările de pe faleză, joi o parte din conducerea APDM Galaţi va prezenta la Tulcea un punct de vedere cu privire la aceste dispute pe unele bunuri de pe faleza Dunării.

 

Back to top button