Ştirea zilei

Caravana cu Medici a oferit consultaţii gratuite pentru 150 de femei din Babadag

Caravana medicală a ajuns weekendul acesta la Babadag.  Aici, cu ajutorul specialiștilor locali ai Organizației Salvați Copiii, medicilor voluntari din cadrul Asociației „Caravana cu Medici” și voluntarilor din partea MSD România, au fost oferite consultații gratuite pentru peste 150 de femei, care au beneficiat de recoltări, ecografii de sân, ecografii transvaginale, ecografii abdominale, consult oftalmologic și sesiuni de informare cu privire la sănătatea în timpul sarcinii și îngrijirea nou-născutului.
Potrivit Organizaţiei Salvaţi Copiii, 53% din localitățile din România nu au deloc medic de familie sau nu au suficienți medici de familie. Multe fete și femei din zonele rurale defavorizate recurg la auto-medicaţie în timpul sarcinii, nu ajung la medic pentru luarea în evidenţӑ şi monitorizarea adecvatӑ a sarcinii şi așteaptă până când situația lor se înrăutățește.
Până acum, prin programul „Sănătatea mamei și a copilului din zonele rurale defavorizate”, Organizaţia Salvaţi Copiii a susţinut 56.000 de beneficiari (mame, gravide, copii 0-5 ani).

Noi credem că o zi nu poate fi trăită din plin până când nu ai făcut ceva pentru cineva care nu te poate răsplăti niciodată.
Astfel ca sâmbăta şi duminică, la Caravana Sănătăţii Femeii putem spune că am trăit din plin.
În ce a constat activitatea noastră weekendul trecut?
54 de femei au beneficiat de consult ginecologic. Au fost recoltate 49 de examene Babes-Papanicolau. S-au făcut 37 de ecografii de sân.
Au fost consultate şi 16 femei însărcinate care au beneficiat de ecografii materno-fetale.
Au fost efectuate şi 44 de consulturi oftalmologice
În total, au fost consultate 83 de femei.
Această activitate s-a desfăşurat în colaborare cu Salvaţi Copiii România
Vrem să mulţumim tuturor voluntarilor noştri care, sub coordonarea colegului nostru Ciocoiu Madalin, au muncit cu atâta dedicare şi profesionalism. Îi felicitam pentru alegerea de a-şi petrece timpul liber în ajutorul semenilor lor.
Vă recomandăm şi dumneavoastră să gustaţi din satisfacţia unei zile petrecute în felul acesta!” este mesajul celor de la Asociaţia Caravana cu medici

Back to top button