fbpx
Educaţie

Absolvenți de gimnaziu, poftiți la târg! Liceele și școlile profesionale au superoferte!

Târgul ofertelor educaționale „Alege să fii mâine mai bun decât astăzi!”  s-a deschis oficial, astăzi, la Sala de Sport Multifuncțională „Daniel Iulian Pohariu” din municipiul Tulcea. Elevii și organizatorii au așteptat, în număr cât mai mare, copii interesați care caută cele mai bune oportunități pentru viitorul lor. De altfel, târgul organizat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea va fi deschis până pe data de 19 aprilie.

La deschiderea oficială a evenimentului au luat parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Primăriei Tulcea, Consiliului Județean și Prefecturii Tulcea.

Cu acest prilej, toate unitățile de învățământ din municipiul Tulcea, care au ofertă de școlarizare a învățământului liceal – filiera teoretică, vocațională și tehnologică și a învățământului profesional, pentru anul școlar 2024-2025, Palatul Copiilor Tulcea și Clubul Sportiv Școlar Tulcea își promovează oportunitățile de formare către elevii de clasa a VIII-a din județ și părinții acestora.

Nicoleta Stan, diriginta clasei a VIII-a B din cadrul Școlii Gimnaziale „Nifon Bălășescu” este unul dintre cadrele didactice prezente la eveniment alături de elevi.

„Scopul acestui eveniment este de a dezvolta abilitatea elevilor de a face alegerea cea mai bună, în funcție de nevoile și capacitatea fiecăruia. Mai mult decât atât, putem spune că este un fel consiliere indirectă a elevilor, în ceea ce privește orientarea școlară și profesională. În altă ordine de idei, elevii de liceu interacționează foarte bine cu elevii de gimnaziu și sunt mai mult deschiși la ceea ce este nou”, ne-a spus Nicoleta Stan, diriginta clasei a VIII-a B din cadrul Școlii Gimnaziale „Nifon Bălășescu”.

Unul dintre liceele care a atras atenția elevilor de gimnaziu este Liceul Tehnologic „Henri Coandă”.

„Acest eveniment este foarte important pentru orice copil de clasa a VIII-a, deoarece poate vedea oportunitățile tuturor liceelor. Liceul care mi-a atras cel mai mult atenția este Liceul Tehnologic Henri Coandă, cu mașinuțele teleghidate care împărțeau pliante celor din jur. Mi se pare foarte creativ. Și Liceul de Arte este unul foarte frumos și sigur le va plăcea elevilor”, a spus Alexia Ardeleanu, elevă în clasa a VIII-a la Liceul de Arte „George Georgescu”.

Ionuț Cristian Ioan este elev în clasa a XII-a la Liceul „Anghel Saligny” și îi îndeamnă pe viitori liceeni să aplice la una dintre specializările acestei unități de învățământ.

„Avem locuri pe specializarea Proiectant-CAD, care este și profilul meu, sudor, marinar. Profilul de  marinar este unul nou în acest an pe parte de profesională. Cei care doresc să opteze pentru profilul de mecanic trebuie să știe că li se va deconta școala de șoferi, pot primi bursă de merit de la media 7,50. Le recomand elevilor să aplice aici, deoarece avem profesori buni care știu să explice pe înțelesul tuturor copiilor. Eu am ales acest profil deoarece mi se pare unul de viitor. Cei care aleg să facă și o facultate în acest domeniu vor avea o meserie de viitor destul de bănoasă”, a transmis Ionuț Cristian Ioan, elev în clasa a XII-a la Liceul „Anghel Saligny”.

În cadrul evenimentului, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Tulcea asigură consilierea și orientarea profesională a elevilor de gimnaziu participanți.

Programul de vizitare a târgului este zilnic, în perioada 16-19 aprilie, în intervalul orar 9.00 – 18.00.

Lista unităților de învățământ din municipiul Tulcea, care își vor promova oferta educațională:

 

Centrul Tulcea:

 

– Colegiul Național „Spiru Haret” Tulcea

 

– Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea

 

– Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea

 

– Liceul Teoretic „Ion Creangă” Tulcea

 

– Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” Tulcea

 

– Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Tulcea

 

– Liceul Tehnologic „Brad Segal” Tulcea

 

– Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea

 

– Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Tulcea

 

– Școala Profesională „Danubius” Tulcea

 

– Liceul de Arte „George Georgescu” Tulcea

 

– Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” Tulcea

 

Lista unităților de învățământ liceal și profesional din celelalte localități ale județului Tulcea, care vor organiza Târgul ofertelor educaționale în cadrul următoarelor centre:

 

Centrul Măcin (Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin și Liceul Tehnologic Măcin, Clubul Elevilor Măcin);

Centrul Luncavița (Liceul Tehnologic „Simion Leonescu” Luncavița;

Centrul Isaccea (Liceul Teoretic „Constantin Brătescu” Isaccea);

Centrul Babadag (Liceul „Dimitrie Cantemir” Babadag, Clubul Elevilor Babadag);

Centrul Topolog (Liceul Tehnologic Topolog);

Centrul Mahmudia (Școala Profesională „Vasile Bacalu” Mahmudia);

Centrul Sulina (Liceul Teoretic „Jean Bart” Sulina, Cercul de Ecologie Palatul Copiilor Tulcea – structura Sulina).

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE