Ştirea zilei

(VIDEO) Accident naval în Delta Dunării! A fost activat PLANUL ROŞU DE INTERVENŢIE!

- nu mai puţin de 13 victime, dintre care 3 cu plăgi la cap şi membrele superioare

VIDEO

Două ambarcațiuni, din care într-una erau mai mulţi turiști, s-au ciocnit pe un canal din Delta Dunării, aflat pe raza comunei Murighiol. Din informaţiile noastre accidentul a fost între Uzlina şi Murighiol, în urma accidentului fiind rănite trei persoane, un adult şi doi copii care au ajuns la mal cu traumatisme la nivelul capului şi membrelor superioare.

Este vorba despre un baieţel de 8 ani, un tânăr de 18 ani şi o femeie de peste 30 de ani, toţi cu plăgi la cap şi la membrele superioare.

Din primele informaţii oferite de un localnic se pare că o barcă în care se afla un turist a intrat peste o ambarcaţiune a unui localnic în care se aflau mai mulţi turişti. În imagine se vede ambarcaţiunea în care se afla turistul, cea a localnicului în care se aflau turiştii fiind scufundată.

Vom reveni cu detalii pe parcursul acestei seri în momentul în care şi ISU Delta va confirma evenimentul pentru care a fost solicitat şi elicoperul SMURD.

„Accident naval produs intre 2 ambarcatiuni. Aproximativ 13 victime. Dintre acestea, 3 sunt investigate medical. La fata locului este prezent si un elicopter SMURD al carui echipaj participa la evaluarea victimelor. Apelul s-a efectuat la 18.50. Activare Plan Rosu e Intervenție 18.54.” a transmis comandantul ISU Delta Tulcea, Daniel Petrov.

Accident naval şi în urmă cu un an la sfârşit de iulie

„În jurul orei 19:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a fost solicitat să intervină pentru în cazul unui accident naval produs la intersecția canalelor Mustaca și Solomon. În accident au fost implicate 2 ambarcațiuni cu 8 și respectiv 5 persoane la bord. Din totalul de 13 persoane, 5 au avut nevoie de asistență medicală, fiind preluate de 3 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean și 1 SMURD. Din totalul de 5 victime, 2 sunt de naționalitate română-engleză și 1 de naționalitate engleză. În acest moment sunt la Spitalul Județean Tulcea cu traumatisme minore, pentru investigații suplimentare”, transmitea purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea după evenimentul naval petrecut pe 30 iulie 2019, tot pe raza comunei Murighiol.

Back to top button