Ştirea zilei

Achiziții înainte avizelor pentru noul Master Plan al Aquaserv

Potrivit primarului Stefan Ilie, astăzi la București a avut loc o întâlnire organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Euripene , scopul fiind accelerarea proiectelor regionale de apă și canalizare, subiect deosebit de important pentru Tulcea.

,,Întârzierile unor investiții pe care Aquaserv le implementează în municipiul Tulcea și alte localități din județ, pun în pericol atât finanțările europene, cât și dezvoltarea infrastructurii.

Spre exemplu, proiectul de asfaltare a unei străzi poate fi blocat, cât timp zona respectivă este prinsă într-un contract asumat pentru montarea conductelor de apă și canalizare, iar acesta poate întârzia foarte mult timp.

Ministrul Cristian Ghinea a fost foarte receptiv și a propus o soluție foarte adecvată – realizarea achizițiilor înaintea obținerii tuturor avizelor birocratice, printr-un parteneriat între minister și operatorul apă/canal, cu clauze de suspensie asumate.

Proiectul regional de investiții în infrastructură de apă și apă uzată în județul Tulcea are o valoare de peste 180 milioane Euro. Este finanțat de Programul Operațional Infrastructură Mare, din care cea mai mare sumă va fi investită în municipiului Tulcea, care deține 73,49% din acțiunile societății SC Aquaserv S.A..

Alături de mine, au susținut accelerarea acestei importante investiții, Valentin IFRIM, directorul Aquaserv și Ilie PETRE, din partea Consiliului Județean., a transmis primarul Ștefan Ilie.

Back to top button