fbpx
Tulcea

Acord cadru şi în anul 2020 pentru transportul public de persoane în Delta Dunării

Ieri, conducerea Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor i-a invitat pe reprezentanții SC Navrom Delta SA la sediul ministerului în vederea clarificării modului de desfășurare a serviciului public pentru transportul pasagerilor și al mărfurilor de strictă necesitate între localitățile din Delta Dunării și municipiul Tulcea, după 31 decembrie 2019.

Acordul – cadru de servicii, încheiat în 2015, între Ministerul Transporturilor, în calitate de promitent achizitor, și SC Navrom Delta SA, în calitate de promitent prestator al ”Serviciului public pentru transportul pasagerilor și al mărfurilor de strictă necesitate între localitățile din Delta Dunării și municipiul Tulcea”, expiră la data de 31.12.2019.

„În urma discuțiilor purtate s-a convenit asupra unei soluții în ceea ce privește asigurarea continuității furnizării serviciului public după data de 1 ianuarie 2020. Astfel, programul de transport și graficul de frecvență pe această relație rămân neschimbate, asigurându-se o protecție reală a locuitorilor din Delta Dunării.”, a anunţat, print-un comunicat de presă, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

La rândul său, Nicolae Chichi, directorul SC Navrom Delta SA, ne-a declarat, în exclusivitate, că noul acord va fi valabil pe tot parcursul anului 2020, cu posibilitatea de a fi prelungit.

„Am beneficiat de sprijinul domnului deputat George Şişcu, membru al comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor care a şi asistat la discuţii. În urma acestor discuţii s-a ajuns la o rezolvare în sensul că pe parcursul anului 2020 vom funcţiona în baza unui contract ce urmează a fi semnat în aceste zile, în alţi termeni decât cei din 2016, cu posibilitatea de a prelungi acest contract şi după anul 2020.”, a declarat Nicolae Chichi, directorul SC Navrom Delta SA.

Prezent la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, deputatul George Şişcu a declarat la rândul său: „Oamenii deltei trebuie să afle că graţie eforturilor făcute atât de domnul ministru Lucian Bode şi echipa sa de la minister, pe de o parte, şi pe de altă parte implicarea celor de la Navrom Delta, alături de care am fost la întâlnirea de miercuri, situaţia s-a rezolvat. Cel puţin pentru un an de zile, ministerul va asigura subvenţia necesară pentru a funcţiona şi în anul 2020 transportul public de persoane spre localităţile izolate din deltă, în ciuda unor semnale alarmiste apărute, din păcate, în momentul în care situaţia era rezolvată” a declarat deputatul George Şişcu.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button