Tulcea

Eugen Terente, deputat USR Tulcea: „Amendamente pe buget!

USR a depus mai multe amendamente la bugetul pentru 2022 care să asigure fonduri pentru construirea de spitale noi, mărirea salariilor profesorilor și buna funcționare a justiției.
🏥 Fonduri pentru spitalele regionale. E nevoie de fonduri pentru a garanta împrumuturile pe care România le-a semnat pentru construirea celor 4 spitale regionale și a celui metropolitan. PSD trebuie să își amintească promisiunile de pe planșele colorate din 2016 și spitalele să fie o prioritate.
👩‍🏫 Profesorii trebuie să beneficieze de mărirea cu 16% a salariilor, conform Legii Salarizării Unitare, adoptate de altfel de PSD. Nu există nicio justificare pentru care profesorii, de care depinde educația copiilor, să nu primească această mărire.
🍲 Extinderea programului „Masă caldă în școli”. USR propune extinderea la un număr de 900.000 beneficiari, adică 30% din numărul total de elevi (în prezent sunt doar 70.000 beneficiari) și creșterea alocării per elev.
🚻 Anul acesta trebuie alocate resurse financiare pentru a scăpa de toate toaletele din curțile școlilor. Acestea se pot construi rapid din containere modulare, așa cum în ultima perioadă au fost construite și spitale modulare.
⚖️ E nevoie de finanțarea corectă a luptei anticorupție prin aducerea bugetului Ministerului Public la nivelul anului trecut + inflația prognozată. În actuala variantă de buget a fost scăzut cu 19% față de anul trecut.
Back to top button