Tulcea

Ştefana ZIBILEANU – PRO ROMÂNIA: Măsuri concrete pentru IMM-uri

- articol de informare electorală

‼️ 58% dintre reprezentanţii IMM-urilor, chestionate într-un nou barometru Sierra Quadrant, susțin că mai au fonduri disponibile numai pentru 1-2 luni.
↘️ Măsurile actualului Guvern nu vin în ajutorul firmelor românești, din potrivă. Jocul de-a guvernarea și obsesia pentru câștigarea alegerilor îi transformă pe Orban și miniștrii săi în călăii afacerilor autohtone.
Noi, echipa PRO România, propunem o serie de măsuri concrete care să permită afacerilor mici și mijlocii (#IMM) să își continue activitatea și să păstreze locurile de muncă:
 Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele #agricole și #alimentare și pentru serviciile din #HORECA.
 Anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.
 Statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități.
 Amânarea pentru 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație.
 Deschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situația apariției unor focare de infecție COVID-19 în respectivele locații.
Pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minima este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% din angajați de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021.
Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!
Împreună pentru un județ puternic!
_______________________________
Suntem #PRORomânia🇷🇴
Suntem #PROTulcea🌊
#StefanaZibileanu #deputatdetulcea

Votați poziția 4⃣ pe buletinul de vot!

Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, Comandat de Partidul PRO România, Filiala Județeană Tulcea – Cod AEP  11200008

 

Back to top button