fbpx
Ştirea zilei

Acțiuni anti-covid cu sancțiuni în valoare de 3500 lei

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid 19, la nivelul județului Tulcea, în ultimele 24 de ore au fost desfășurate în zone aglomerate, piețe, centre comerciale, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășuarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.
La activitățile desfășurate, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Tulcea, au participat polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, ANSVA, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul Transporturilor.
În urma actiunilor de ieri, 12 iulie a.c., la nivelul județului Tulcea, echipele mixte au efectuat controale la 33 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 1 pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică, 4 pentru fapte de natură economică, 1 pentru alte abateri în contextul actual, în valoare totală de 3.500 de lei.
Siguranța și sănătatea tuturor cetățenilor reprezintă una dintre prioritățile instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, astfel că forțele de ordine vor fi în această perioadă, permanent la datorie, pentru verificarea respectării prevederilor legale impuse în perioada stării de alertă.
Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button