Ştirea zilei

Pompierii intervin pentru evacuarea apei în localitățile I.C.Brătianu și Balabancea!

- sprijin pentru Tulcea de la ISU Prahova

Inspectoratul județean pentru Situații de Urgență Delta Tulcea a transmis în această dimineață o situație cu intervențiile care au loc azi ca urmare a ploilor abundente de ieri.

Un număr de 7 pompieri sunt implicați în acest moment în următoarele acțiuni:

Evacuare apă din intravilanul localității I.C.Brătianu ( pentru a evacua apa din mai multe gospodării – curți): 1 APIC – 3 subofițeri cu o motopompă remorcabilă – intervenție în desfășurare;

Evacuare apă gospodărie ( locuință+anexe+curte) în localitatea Balabancea: 1 ASAS- 4 subofițeri cu o motopompă remorcabilă – intervenție finalizată.

O nouă avertizare meteo    

Începând de astăzi, de la ora 11:00 și până la ora 22:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă și pentru județul Tulcea, iar până la ora 16:00 este în vigoare un COD PORTOCALIU de inundații pe râurile din Dobrogea.

Sprijin de la ISU Prahova pentru Tulcea

Situația înregistrată la nivelul județului Tulcea este permanent monitorizată prin Centrul Operațional al ISU „Delta” Tulcea.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice prognozate, pompierii din cadrul ISU Tulcea sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie. De asemenea, la Secția de Pompieri Măcin au sosit în sprijin, colegii de la ISU Prahova, cu două motopompe remorcabile Novus de 3.300l/min.

Atenție cetățeni: sunați la 112

Recomandăm cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale și să semnaleze inundațiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Back to top button