Tulcea

„Am câștigat împreună o primă bătălie cu pandemia. Vom câștiga și războiul la fel, pentru că românii sunt nişte învingători!”

-declarație politică George Șișcu, deputat PNL de Tulcea

Simţim deja de câteva zile un alt aer peste România. Este aerul normalităţii pe care îl aşteptam de ceva vreme. Se vede mai mult optimism în societate, oamenii simt că viaţa lor revine la ceea ce era înainte de pandemie.

Românii au dovedit în ultimele luni că sunt uniţi şi că înţeleg momentul dificil cu care ne confruntăm. Au existat şi destule provocări, însă este de apreciat că oamenii nu s-au lăsat atraşi în capcana manipulărilor.

Avem aproape patru milioane de români vaccinaţi cu prima doză până în acest moment, iar campania de vaccinare se desfăşoară într-un ritm tot mai alert.

Neîncrederea pe care sădit-o unii în mintea românilor nu şi-a atins ţinta. Am ieşit la liman, iar totul se întâmplă pentru că acest popor a înţeles care este drumul corect pentru a depăşi cu bine criza sanitară.

Vedem acum că Guvernul creat în jurul PNL a luat măsurile corecte. Economia nu a fost afectată în această iarnă, pentru că România nu s-a închis total, aşa cum au procedat alte state europene. Este adevărat că au existat restricţii, dar măsurile au fost luate pentru a-i proteja pe cetăţeni.

Suntem într-un moment prielnic, iar românii au demonstrat că atunci când luptă pentru aceeaşi cauză, nimic nu le stă în cale.

Ne bucurăm cu toţii de primul pas important al revenirii la normalitate. Nu a fost simplu, dar am reuşit cu înţelepciune şi răbdare să depăşim momentele dificile cu care ne-am confruntat în ultimul an.

De sâmbăta trecută am renunţat la purtatul măştii în aer liber şi la restricţiile de circulaţie din timpul nopţii. De asemenea, putem sta până la miezul nopţii la terase împreună cu prietenii. În plus, se pot organiza din nou evenimente, iar numărul de participanţi va creşte pe măsură ce vom avansa cu vaccinarea.

Felicitări tuturor, România a ajuns un exemplu în Europa pentru modul cum a gestionat pandemia!

 

George Șișcu

Deputat PNL în Parlamentul României

Back to top button