fbpx
Ştirea zilei

Amendă de mediu pentru Șantierul naval Tulcea!

,,Și șantierele navale pot fi surse de poluare, dacă deținătorii acestora nu respectă obligațiile prevăzute prin autorizațiile de mediu emise de Agenția pentru Protecția Mediului” se arată într-un comunicat al Gărzii Naționale de Mediu (GNM).

Cel mai recent control al comisarilor GNM la șantierul naval din Tulcea a vizat verificarea surselor emisiilor tehnologice de pe platformă și modul de întreținere a forajelor prin care se urmărește calitatea apelor subterane. De asemenea, au fost verificate activitățile prin care rezultă emisii tehnologice în atmosferă cu sau fără echipamente de depoluare și/sau reținere la sursă a poluanților.

Astfel, s-au constatat nereguli în filtrarea și evacuarea emisiilor în atmosferă, în zonele băilor de zincare, liniilor de pregătire pentru diverse operațiuni, rezervoarelor stației de neutralizare și secțiilor tubulatură, lăcătușerie, sudură sau sablare.

Pentru neregulile constatate, operatorul economic a primit o amendă în valoare de 1️⃣0️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣ de lei, în baza Legii 278/2013 și este obligat să aplice o schemă de reducere a emisiilor COV și să adopte măsurile care se impun, pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosferă, inclusiv prin colectarea și dirijarea emisiilor fugitive și utilizarea unor echipamente de reținere a poluanților la sursă, acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic și economic.

Comunicat de presă al Gărzii Naționale de Mediu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button