fbpx
Ştirea zilei

Amendă record pentru o fabrică de mobilă fără autorizație de mediu!

O echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Tulcea  s-a deplasat săptămâna trecută la o ”fabrică de mobilă” de pe raza municipiului Tulcea care funcționa fără a deține autorizație de mediu. Fabrica de mobilă fusese luată în evidența comisarilor de la Garda de Mediu însă la o adresă la care în timpul controlului nu a fost găsită …nicio fabrică. Aceasta de fapt își desfășura activitatea la altă adresă care, evident nu avea autorizație de funcționare de la Mediu. Amenda a fost pe măsură, iar activitatea suspendată.
Am desfășurat un control la o societate care desfășura activitatea, cod CAEN 3109, Fabricare de mobilă, activitate ce se supune autorizării din punct de vedere al mediului. În urma verificărilor, comisarii, au constatat faptul că, societatea funcționa fără să dețină Autorizație de Mediu, eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea.
Pentru neconformitățile constatate, a fost aplicată sancțiune contravențională, conform prevederilor OUG 195/2005, art 94, alin 1(faptă contravențională), sancțiune în cuantum de 60.000 lei, conform prevederilor OUG 195/2005, art 96, alin 2, pct 1 și sancțiune complementară, conform prevederilor OUG 195/2005, art 12(alin 1), art 14(alin 2) și (alin 3), coroborat cu art 5, alin 3, lit. e, din OG 2/2001, “suspendarea activității până la obținerea actelor de reglementare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE