fbpx
Ştirea zilei

Amenzi în valoare de 99.000 de lei aplicate de inspectorii ITM Tulcea!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat în luna aprilie 2022 un număr de 121 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat 16 amenzi în valoare de 99.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 72 avertismente și au fost dispuse 117 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 75 controale, în urma cărora s-au aplicat 44 avertismente şi 8 amenzi în cuantum de 44.000 lei. Au fost dispuse 81 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 40 controale, aplicându-se 28 avertismente şi 8 amenzi în cuantum de 55.000 de lei. Au fost dispuse 36 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Ca urmare a nerespectării reglementărilor legale în domeniul securităţii sănătăţii în muncă s-au produs două accidente în care şi-au pierdut viaţa doi lucrători, ambii cu vârsta de 55 ani, care se cercetează de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button