Andaluzia Luca plusează la oferta lui Hogea!

După adunarea cetăţenească de ieri pe tema falimentului termoficării la nivel local, executivul primăriei, chiar dacă a fost absent la “confruntare”, s-a grăbit să iasă pe Facebook, desigur, cum altfel, cu tot felul de oferte mai mult sau mai puţin generoase. De parcă ar da din buzunarul lor, şi nu al celor care trebuie să plătească ineficienţa sistemului de termoficare marca Energoterm. Aşadar, după propunerea publică făcută de primarul Constantin Hogea,  iată că nici viceprimarul Andaluzia Luca nu a rămas impasibilă şi a plusa oferta lui Hogea. Iată mesajul acesteia postat aseară pe Facebook.

“Grupul consilierilor locali PSD a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local, luni, 20 ianuarie, orele 15:00, având ca temă de discuție analiza și soluționarea cuantumului procentual al subvenției acordat societății Energoterm.
Pentru a veni in sprijinul cetățenilor, pe bună dreptate nemulțumiți pentru situația creată, am căutat resurse financiare pentru majorarea subvenției, astfel încât, gradul de suportabilitate al populației să fie adaptat la veniturile fiecăruia.
La întâlnirea premergătoare ședinței extraordinare de mâine, m-am întâlnit cu grupul consilierilor PSD în cursul zilei de astăzi și vom propune spre aprobare întregului Consiliu Local revenirea la subvenția aferenta anului 2019 la energie termică.
Sursele necesare majorării le vom propune de la mai multe capitole din care principalele vor fi următoarele:
1. Este cunoscut faptul că m-am opus întotdeauna acordării sporului de 15% privind “condițiile grele “ acordat angajaților Primăriei Municipiului Tulcea, aici incluzând și Poliția Locală. Fac precizarea că acest spor a fost acordat prin dispoziția Primarului, deși prin actele normative în vigoare, aceasta ar fi ultima măsură pe care ar trebui să o adopte după ce, în prealabil, s-ar fi parcurs toate etapele pentru îmbunătățirea așa ziselor condiții grele de muncă. Mai mult, acest spor poate fi acordat doar în situația în care există resurse financiare disponibile. Urmare a acestui lucru propunem ca suma aferentă acordării acestui spor să se regăsească în subvenție.

2. Din investiții.
Să nu se înțeleagă că prin aceasta măsură grupul consilierilor PSD renunță la investiții, ci pune în vedere executivului existența altor modalități de finanțare ale acestora, parteneriate publice private, fonduri europene, credite. Īn susținerea afirmației, reamintesc opiniei publice că toate inițiativele mele privind reabilitarea străzilor, amenajarea locurilor de joacă și a terenurilor de sport, precum și alte investiții privind îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor municipiului Tulcea au fost obstrucționate de către cel ce deține funcția de primar de 16 ani. Mai mult, reamintesc cetățenilor că primarul în mod voit mi-a interzis orice comunicare cu angajații Serviciului de Gospodărie Municipală, ca urmare a faptului că m-am opus aprobării unor recepții de lucrări cu deficiențe.

Asumându-mi funcția publică de viceprimar, am capacitatea și decența să-mi asum și potențialele greșeli, să caut remedieri sau soluții pentru îndreptarea acestora, fără să caut țapi ispășitori pentru a rămâne fără pată cum văd că procedează Dl. Dr. Ing. Hogea.”

Back to top button