Ştirea zilei

Apel la vigilenţă după recordul de infectări Covid 19 de ieri

De la începutul pandemiei și până în prezent, județul Tulcea a inregistrat joi, 22 octombrie 2020, cele mai multe cazuri de infectare – 35 de cazuri noi.

”În calitate reprezentant al Guvernului în teritoriu observ, cu îngrijorare, cum de la zi la zi numărul persoanelor infectate cu virusul SARS COV 2 creşte, iar ieri, 22 octombrie 2020, am avut un nou record negativ, de la începutul pandemiei: 35 de cazuri noi!

Evoluția numărului de infecții cu noul Coronavirus în județul nostru arată cât se poate de clar că pandemia există şi este departe de a fi trecut. Nu avem focare de infecție, pe care să le izolăm prin carantină și să le neutralizăm, ci avem transmitere comunitară.

Din acest motiv, solicit tuturor instituțiilor angrenate în lupta pentru prevenirea răspândirii Coronavirus-ului să își sporească atât nivelul de atenție cât și cel de intervenție în această perioadă.
Voi cere, chiar de azi, instituţiilor suplimentarea echipelor de control pentru verificarea respectării măsurilor legale pe tema Covid-19, însă, apelez în acelaşi timp şi la o mai mare vigilenţă din partea fiecărui cetăţean.” a transmis prin intermediul paginii de socializare a Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, doamna Carmen Caloianu, subprefect cu atribuţii de prefect.
”Dragi tulceni,
riscul de infectare cu Coronavirus a ajuns la cote ridicate doarece virusul nu se manifestă în focare, ci are transmitere comunitară. Evenimentele private, precum nunţile, botezurile şi orice alt tip de adunări sunt principalul vector de transmitere al noului Coronavirus. La fel şi alte manifestări ce presupun aglomerări publice fără respectarea distanţei fizice. Singura soluție de a nu vă infecta este de a le evita, pentru că, numai așa vă protejați sănătatea și familia. Purtați mască în spațiile publice, spălați-vă cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cât de des puteți mâinile. Păstrați distanța socială, indiferent de situație. Evitați aglomerările, pentru că sunt sursă de infectare. Am încredere că acest mesaj public va fi însușit și aplicat de cât mai mulți tulceni.” a mai adăugat Carmen Caloianu.
Back to top button