fbpx
Evenimente

Aproape o sută de permise de conducere reţinute în ultima săptămână din luna mai

În perioada 25 – 31 mai a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (alte preocupări, conducere sub influența băuturilor alcoolice, viteză neadaptată sau excesivă și abateri pietoni) și a faptelor antisociale .

Polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, polițiștii au aplicat 772 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 447.760 de lei, dintre care 393 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 97 pentru abaterile savârșite de pietoni și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 93 de permise de conducere și au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.

Totodată, oamenii legii au constatat 13 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Polițiștii vor continua acțiunile punctuale, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Tulcea.
Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button