fbpx
Ştirea zilei

Arestat pentru că a condus un BMW pe Spitalului, fără permis și băut!

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală  privind pe inculpatul C.D.I., cercetat  pentru săvârșirea, în concurs și în stare de recidivă postexecutorie, a infracțiuni de  conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în varianta normativă a conducerii unui autoturism  de către o persoană a cărui permis de conducere a fost anulat şi a infracțiuni de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată  sub influenta alcoolului.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 05.02.2024, în jurul orei 00.50., inculpatul C.D.I. a condus un autoturism  marca BMV, pe strada Spitalului din municipiul Tulcea, deși acesta nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma depistării în trafic a inculpatului  și a verificărilor efectuate de către organele de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Tulcea,  s-a constat că C.D.I avea permisul de conducere anulat din anul 2019 și întrucât acesta emana miros de alcool, a fost supus prelevării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care s-a constat că inculpatul  avea o concentrație de 2,53 g%0 alcool pur în sânge.

Întrucât faptele inculpatului prezintă pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice și pentru ordinea publică, la data de 05.02.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar inculpatului i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale .

 

         Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie  .  

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE