Ştirea zilei

Asociația Delta Dunării colorează satele albastre!

- concurs de vopsit garduri și promovarea cicloturismului în Delta Dunării

Prima ediție a „Turului satelor albastre”, un inedit concurs de ciclism cu participarea sportivilor de la Asociația Pelican Bike este astăzi, pentru ,,satele albastre” Sarichioi și Jurilovca, un bun prilej de promovare turistică.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a inclus acest eveniment de promovare cicloturistică în proiectul ,, Asociația Delta Dunării colorează satele albastre”, proiect susținut logistic de Oskar.

Este încă un proiect de promovare a Deltei Dunării inițiat de această asociație de management al destinației turistică, probabil singura care se preocupă mai bine de trei ani să facă localitățile deltei, și nu numai, turiștilor din țară și din străinătate. Poate chiar înaintea infrastructurii de transport, dar asta e altă  poveste…

Primarii din Sarichioi și Jurilovca, Vitali Finoghen și Eugen Ion, sunt azi la al doilea proiect derulat împreună, cu încă un pas spre a transforma cele două ,,sate albastre” în destinație aparte a Deltei Dunării.

Alături de Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării și Horia Teodorescu, președintele Consiliului județean Tulcea, cei doi primari au deschis oficial concursul de vopsit gardurile din Sarichioi cu Oskar albastru lipovenesc.

După ora 11.00 se va da startul și concursului ciclist cu sportivii legitimați la Asociația Pelican Bike!

Arbitrul competiției, Eduard Costache, a cronometrat cei nouă concurenți, primii trei fiind în ordine Ion Cristian (locul 1), Bogdan Rotaru (locul 2) și Sorin Andrici (locul 3). Festivitatea de premiere a avut loc la terasa Restaurantului La Năvod și a fost oficiată de către edidul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

 

Crama Hamangia și producătorul local de produse de pește Deltaica au oferit participanților și invitaților delicatese din producție proprie.

 

 

 

 

Back to top button